Antoine: Jag sitter här som en jävla idiot

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Peter Antoine.
Foto: PRIVAT
Peter Antoine.

Peter Antoines hälsa blir allt sämre.

Efter en olycka med sin permobil väntar nu ytterligare sjukhusbesök för den forne fotbollstränaren.

– Det är min familj som fortfarande gör att jag tycker det är roligt att leva, säger 76-åringen till Sportbladet.

I oktober i fjol låg Peter Antoine i en försäkrings- och protesdispyt.

76-åringen, som för fyra år sedan blev tvungen att amputera bort sitt högra ben efter att läkare konstaterat att han drabbats av benröra, hade då väntat 1,5 år på sin benprotes. Parallellt var den förre Tipslördag-experten besviken på försäkringsbolaget som han ansåg betalat ut för lite pengar.

I början på 2021 är läget oförändrat hos Peter Antoine hemma i Hällevik.

– Jag sitter fortfarande i rullstol och protesen har dröjt. Det har inte hänt någonting, jag är i samma läge. De säger att mitt handikapp bara är sex procent. En expert måste vara dum i huvudet när man tappat sitt lårben och bara har handikapp på sex procent. Jag har inte pengar för att skaffa en advokat och gå till domstol... Jag sitter här som en jävla idiot, mullrar han i telefonen.

– Det är min familj som fortfarande gör att jag tycker det är roligt att leva.

Olycka med permobilen

Det kanske till och med är rättvist att säga att läget till och med förvärrats under de senaste tre månaderna.

Innan jul var Antoine med om en olycka när han var ute med sin permobil. Det har tvingat honom till att använda ett gåbord (ett rörelsehjälpmedel, reds. anm) i hemmet.

– Här i Hällevik var det en bil som kom i för hög hastighet på en smal väg och jag i min hastighet skulle backa och då fick jag permobilen över mig. Jag har fått en skada på vänsterarmen så jag inte kan röra den. Jag fick först ingen tid på lasarettet, men ska till Karlshamn nu på torsdag och röntga. Jag hoppas på ett positivt besked, men jag känner att något är sönder i armen.

Peter Antoine skördade framgångar som tränare under 90-talet när han var med och tog upp Mjällby från Division 2 till Division 1 vid två tillfällen. Han har även tränat lag som Assyriska och Gefle.

Antoine är född i den tyska staden Essen, men har bott i Sverige stora delar av sitt liv.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN