Motorsport

Newgarden och Dixon fortsätter kampen om titeln i IndyCar

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Josef Newgardens jakt fortsätter.

Inför finalen av IndyCar är han bara 32 poäng efter Scott Dixon.

För mästerskapsledaren Scott Dixon har de två loppen på Indianapolis GP-slinga oerhört tuffa. Värste konkurrenten Josef Newgarden vann det första loppet och han slog även Dixon i det andra.

– Men hade vi haft en lika bra dag som i går så hade vi verkligen kunnat attackera och haft en perfekt dag, säger en besviken Newgarden som slutade fyra till NBC.

– Vi är med i fajten, vi hart en chans och kan åka till St Pete och slåss om titeln Jag hade bara kunnat önska att vi skulle vara lite närmare, säger den regerande mästaren till NBC.

Kampen om mästartiteln avgörs i finalen

Därmed är det en tuff fajt om mästartiteln, mellan den flerfaldige mästaren Dixon och den regerande mästaren Newgarden när säsongen avslutas i St Petersburg den 25 oktober.

– Jag är hellre den som leder, även om marginalerna har minskat ordentligt, säger Dixon.

– Det är ändå intressant att vi utan att få dubbla poäng det avslutande loppet vet att vi har ett avgörande i säsongsfinalen.

Säsongens näst sista lopp vanns av Will Power, han tog segern från pole position. För svenskarna var det en tuffare helg. Felix Rosenqvist fick lägga mycket energi på att hjälpa kollegan Scott Dixon och tappade flera placeringar efter sammanstötning med Charlie Kimball på varv 28. Han slutade på plats elva.

- Inte den helg vi hade hoppats på, säger Felix Rosenqvist.

– Först loppet var okej. Vi hade kanske kunnat nå pallen där med lite mer flyt de sista tio varven, men kanske är sällan tillräckligt bra. I det andra försvann mina chanser egentligen redan i början när jag tappade fyra-fem platser i starten och hamnade bakom Scott, som vi förstås inte ville passera. Det blev väldigt kostsamt för min strategi eftersom det skulle ha varit min aggressiva stint på de röda (mjuka) däcken.

Även Marcus Ericsson fick jobba hårt i Indianapolis, han gjorde ett misstag sedan han försökt ta sig förbi Takuma Sato på varv 29 och tillbringade sedan kvällen längre ner i fältet. Han slutade på plats 15.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

15 klassiska ögonblick i formel 1

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Indycar

Felix Rosenqvist

Marcus Ericsson