Josef Newgarden tillbaka som vinnare i IndyCar

Marcus Ericsson återigen topp tio

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ytterligare en placering bland de tio främsta för Marcus Ericsson.
Men han är allt annat än nöjd.
– Jag vill ha en riktig fullträff snart, säger han.

Mästaren från 2019, Josef Newgarden startade det andra loppet på den korta ovalen i Iowa från pole position och han behöll den placeringen in i mål - något som aldrig hänt tidigare.

– Jag hörde den statistiken inför loppet, men fattade inte varför så jag bestämde mig att för att försöka. Jag har ett bra självförtroende, säger Josef Newgarden till NBC efter sin tredje seger i Iowa.

– Vi behövde den här vinsten, det hade varit fint med ett par bra placeringar till i år och vi hade en vinnande bil redan i Road America, men har inte lyckats nå ända fram. Detta var en seger vi behövde och vi kommer att behöva fler framöver.

Marcus Ericsson topp tio igen

Penskeföraren vann före kollegan Will Power, Graham Rahal och gårdagens segrare Simon Pagenaud, som återigen klättrade från sista startposition. Scott Dixon som vann säsongens tre första lopp slutade femma och behåller ledningen i mästerskapet.

Josef Newgarden tillbaka på toppen i IndyCar.
Foto: Charlie Neibergall / TT NYHETSBYRÅN
Josef Newgarden tillbaka på toppen i IndyCar.

För femte gången på sex lopp körde Marcus Ericsson in på en placering bland de tio främsta.

– Jag är nöjd och tycker att jag gjorde bra insats. Jag körde upp mig till en femteplats under den andra stinten och det såg ut som om jag kunde ta en plats bland de fem bästa, men tyvärr hade jag en jäkla otur med den säkerhetsbil som kom ut precis när jag hade gjort mitt andra depåstopp. Då tappade jag många platser när folk kunde gå i depå, säger Eriksson som tappade från plats fem till plats 12 under den sekvensen.

Han slutade nia och resultatet gjorde att svensken föll från plats sex till plats åtta i sammandraget, men det är oerhört jämt upp till plats fem. Det skiljer inte mer än 15 poäng.

– Min femte placering bland de tio främsta och då ska man komma i håg att jag låg topp 8 i premiären när jag problem med bränslet och fick bryta. En mycket stabil inledning på säsongen där vi är med och hotar, analyserar Ericsson.

– Det är klart att jag vill ha en riktig fullträff snart också. Jag tycker att jag har byggt upp till det och teamet gör ett bra jobb så det är bara att kriga vidare.

Foto: Darron Cummings / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson fick nöja sig med en nioende plats.

Felix Rosenqvist slutade på plats 15, medan halvsvenske Oliver Askew avslutade loppet på plats sex.

– Ingen fantastisk helg, men vi har lärt oss mycket och det var viktigt att få genomföra båda loppen med alla tre bilar, säger Felix Rosenqvist.

– Det ger oss ett bra underlag med data att analysera. Det har fattats lite grepp och fart i bilen, framför allt i trafik, och jag hade hoppats på att åka härifrån med ett bättre resultat.

Efter fem lopp på tre veckor gör IndyCar nu ett litet uppehåll och återkommer med Honda Indy 200 at Mid-Ohio den 9 augusti, två dagar senare inleds träningarna inför Indianapolis 500 som avgörs den 23 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE