Basketligan herr

Stjärnan fick lämna – anklagas för att ha kastat en snus

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

BORÅS. Södertäljes stjärna Auston Barnes fick lämna finalen efter en teknisk foul. 

I samband med incidenten anklagas amerikanen för att ha kastat en snus som ska ha träffat Borås ordförande Maria Wiland. 

– Om snusen träffade Maria så bör kommissarien haft ”första parkett” och bör då anmäla, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Södertälje hade chansen att säkra SM-guldet på bortaplan i Borås. Men hemmalaget ställde in guldfesten och reducerade finalserien till 3-1 i matcher efter 97–80. 

Det var heta känslor på planen flera gånger under matchen och i den tredje perioden fick Södertäljes stjärna Auston Barnes lämna efter att först ha dragit på sig en vanlig foul och sedan en teknisk som blev hans femte. 

I samband med incidenten anklagas stjärnan för att ha kastat en snus som ska ha träffat Borås ordförande Maria Wiland. Wiland satt vid sekretariatet och skriver själv på Twitter att hon träffades av snusen.

”Måste behålla lugnet”

Borås har inte anmält incidenten, men har inget emot att matchkommisarien gör det.

– Om snusen träffade Maria så bör kommissarien haft ”första parkett” och bör då anmäla själv, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Barnes själv säger så här om situationen:

– Jag blev frustrerad över domslutet. Basket är en kontaktsport och när du går på bollen är det inte foul, jag tycker inte det i alla fall. Men jag måste göra ett bättre jobb och behålla lugnet.

När Sportbladet når matchkommisarien Joakim Forsberg dagen efter finalen säger han att ingen anmälan kommer att göras.

– Det var inget som jag såg. Det jag märkte var att det låg en snusprilla på sekritariatsbordet. Jag kommer inte att göra någon anmälan eftersom jag inte såg något, men om någon annan sett något kan de lämna in en anmälan.

Forsberg säger också att det inte var på grund av den kastades snusen som den tekniska foulen delades ut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Irriterat när Borås reducerade finalen mot Södertälje

ÄMNEN I ARTIKELN

Basketligan herr

Basket