”Vänner har hört av sig och varit oroliga”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Att se Charlotte Kalla åka kallade norske tränare Ole Morten Iversen för ”nästan hemskt” och han är långt från ensam om att ha en åsikt om den svenska stjärnan.

Det bryr sig inte den populära skidåkaren om – men utspelen når henne ändå.

– Vänner och bekanta har hört av sig och är oroliga, säger hon.

Kroppen har inte svarat som Charlotte Kalla velat under säsongen. Förhoppningen om en formtopp under Tour de Ski kom på skam och i stället var det en uppgiven Charlotte Kalla som lämnade Italien.

– Jag börjar acceptera att det här är min nivå just nu, konstaterade Kalla.

Formtoppen har fått flertalet krönikörer, experter och skidfolk att tycka och tänka kring Kallas framtid.

”Förstått att de yttrat sig”

Sportbladets Kristoffer Bergström skrev att Kalla nog inte kommer nå pallen igen, norska förbundskaptenen Ole Morten Iversen menade att det var ”nästan hemskt” att se Kalla åka i nuvarande form och Anders Blomquist menade att Kalla kanske inte ”vill göra det som krävs för att komma ur det här”.

– Jag har tagit till mig att de har tyckt saker men jag har inte varit intresserad av att gå in och läsa vad de tycker, säger Charlotte Kalla själv inför helgens tävlingar i Nove Mesto.

Åsikterna har hon inte tagit del av själv, men nu har de kommit i sådant antal och i så skarpa ordalag att vänner till henne uppmärksammat henne på dem.

Tänker inte sluta

– Men vänner och bekanta har tagit del av de tyckarna och hört av sig och är oroliga. De har frågat: hur mår du egentligen? Då har jag blivit nyfiken på vad som skapat den oron. För jag mår väldigt bra, jag känner mig peppad och jag uppskattar att få tid att genomföra den plan vi lagt upp, säger hon och påpekar att hon inte gått in och läst i efterhand.

Hur ser du på spekulationerna om att du ska sluta?

– Det är inget som motiverar mig att ta mig en funderare mitt under säsongen.

Så inga tankar på att sluta?

– Nej, nej. Absolut inte. Jag vill inte alls fundera i de banorna - det är inget som kommer att hjälpa mig i morgon när det är 10 kilometer skejt, säger Charlotte Kalla.

Efter Tour de Ski har skidstjärnan varit hemma i Sundsvall och laddat om.

– Det var kul att få lägga upp planen efter touren. Det har varit fokus på grundträning och så har jag njutit av att vara hemma efter en månad i resväska, säger Charlotte Kalla.

Har du någon aning om var du står formmässigt?

– Nej, det är jättesvårt att säga. Det visar sig i morgon.

Charlotte Kalla.
Foto: BILDBYRÅN
Charlotte Kalla.
Publicerad:

LÄS VIDARE