Sportbladet sänder fightning i världsklass lördag 16 november

Av: Matilda Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Reza Maddadi
Foto: CHRISTIAN JOHANSSON
Reza Maddadi

Super fight night på Sportbladet lördag 16 november!

Sven Fornlings nya titelfajt och 14 MMA-matcher med Alexander ”The Mauler” Gustafsson som expertkommentator – exklusivt för dig som pluskund.

– Vi kommer att skapa en riktigt härlig känsla kring matcherna och hoppas att så många som möjligt hänger med, säger Magnus Herbertsson, tf sportchef på Sportbladet.

Sportbladet storsatsar på TV-innehåll och 16 november är det dags för en riktig fajtingfest i världsklass.

Först ut är MMA-galan AK Fighting Championship 2 – från Solnahallen med start klockan 18.15.

Matchkortet för kvällen är maxat med 14 spännande drabbningar, där titelmatcher kommer att blandas med fighter mellan heta talanger.

Galan avslutas med att den förre UFC-stjärnan Reza “Mad Dog” Madadi gör comeback och går en politiskt laddad match mot israelen Moshe Ben Shimol.

– Jag vill visa att politik och idrott inte har något att göra med varandra, har Madadi tidigare sagt.

Han syftar då på det faktum att han som iranier ska kunna slåss mot en israel – trots den infekterade konflikten mellan länderna.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Sven Fornling

Expertkommentator för kvällen är ingen mindre än Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Ny titelmatch för Fornling

Lite senare på kvällen, runt klockan 22.30, är det dags för Sven Fornling, 30, att försvara sitt IBO-bälte i lätt tungvikt i tyska Halle.

Malmö-boxaren, som har vunnit 15 av sina 16 proffsmatcher, ställs mot tyske Europamästaren Dominic Bösel, som har en minst sagt imponerande matchkvot på 30–1.

Fornling gav klara besked när matchen annonserades:

– Jag åker till Tyskland för att knocka honom.

Den enda som tysken har förlorat mot är Karo Murat, som var den Fornling slog när han tog sitt världsmästarbälte i december förra året.

Sportbladets fight night är exklusivt för dig som pluskund.

– Vi kommer att skapa en riktigt härlig känsla kring matcherna och hoppas att så många som möjligt hänger med, säger Magnus Herbertsson, tf sportchef på Sportbladet.

Sändningarna är bara två i raden av Sportbladets satsning på tv-innehåll.

- Vi satsar allt mer på livesänd idrott som ett komplement till all spännande journalistik vi har i vår plustjänst. Senaste året har man kunnat se direktsänd fotboll, ishockey, innebandy, boxning, MMA med mera hos oss och mer blir det framöver, säger Herbertsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE