HV71 slog tillbaka mot Björklöven

Familjelyckan – båda målskyttar

Uppdaterad 2022-04-28 | Publicerad 2022-04-27

UMEÅ. Storebror Filip Forsberg smällde in två mål för Nashville i morse.

Och lillebror Fredrik ville givetvis inte vara sämre och kopierade bedriften i den hockeyallsvenska finalen.

– Det var viktiga matcher för oss båda, sa lillebror efter segern.

– Riktigt roligt och välförtjänt, säger storebror.

HV71

Den avgörande matchen.

Eller i alla fall den så viktiga tredje matchen.

Det var så onsdagens final mellan Björklöven och HV71 beskrevs inför nedsläpp.

Och hemmalaget inledde klart piggast. Man fick powerplay efter att HV71s Tyler Kelleher kört på Björklövens målvakt och pressade mot HV71.

Hemmalaget hade också två skott i målramen via Axel Ottosson samt Alex Hutchins innan matchklockan slagit 10.00.

Men hockey är inte alltid logiskt och när 126 sekunder återstod av första perioden fick Fredrik Forsberg en målchans och då gick det som det brukar gå när Forsberg får en målchans – mål. Fredriks åttonde mål i slutspelet – hittills.

I den andra perioden inledde HV71 ursinnigt och hade två frilägen, Jesper Kokkonen och Jonathan Davidsson, samt ett tre mot ett-läge i inledningen. Joona Voutilainen gjorde några magiska räddningar och såg till att det var spänning i matchen.

Det blev tredje gången gillt för Jesper Kokkonen efter 14 minuter. Han slalom-körde igenom Björklövens zon och satte pucken mellan benen på målvakten.

I mittaktens slutskede avgjorde Forsberg matchen.

Han pricksköt in 0–3, stolpe in, med sitt speciella slagskott och blev matchhjälte.

”Finns likheter mellan oss”

Fredrik är lillebror till Nashvilles Filip Forsberg och bröderna är stekheta nu. Filip har gjort 42 mål hittills den här säsongen och smällde in två puckar mot Calgary i morse. Filips målsnitt är makalöst eftersom han endast spelat 67 matcher och bedriften är oerhört vass. Fredrik vann poängligan av Hockeyallsvenskan och leder samma liga i slutspelet.

– Finns många likheter mellan oss eftersom vi tränat så mycket ihop. Han brukar se mina matcher om han inte är ute och reser. Tidigare kom han med tips, men inte så mycket nu längre, säger HV:s matchhjälte om relationen med storebror.

Filip om succén: ”Välförtjänt”

Filip Forsberg gläds med sin bror.

– Riktigt roligt! Välförtjänt efter allt jobb han lagt ner under många år, och förhoppningsvis kan det fortsätta framöver i finalserien! säger han till Sportbladet.

Förutom Forsberg var HV71:s målvakt Filip Larsson en förgrundsfigur. Han fick en otacksam uppgift i förrgår när förstemålvakten Jonas Gunnarsson skadade sig i förlustmatchen. Nu gjorde Filip en stabil insats och tog revansch på alla belackare som tvivlat på honom eller sablat ned HVs chanser efter Gunnarssons sorti.

Nu leder HV71 matchserien med 2–1 och Björklöven måste nu vinna tre av de kommande fyra matcherna mot HV71.