”Är tydligt att de förlorar med flit”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Förlust i sina placeringsmatcher.

Nu anklagas Frankrike och Montenegro för att ha förlorat med flit.

– I mina ögon är det solklart, säger norske TV2-kommentatorn Jørn Sundby.

Sportbladets handbollsexpert Johan Flinck berättade nyligen utförligt i sin blogg om hur seedningssystemet till OS-kvalet kan öppna för läggmatcher i pågående handbolls-VM.

Nu misstänks mästerskapets första skandal ha utspelat sig.

”Syns på kroppsspråket”

Frankrike förlorade placeringsmatchen mot Ryssland med 25-31 och Montenegro förlorade mot Danmark med 20-28.

Och i efterhand väcks frågan om de båda lagen verkligen gjorde allt för att vinna. Norska experter menar att det var tydligt att de förlorade sina respektive matcher med flit, för att på så vis få en enklare väg till OS.

– Jag kan inte, oavsett hur mycket jag anstränger mig, se att de gör sitt bästa för att vinna. Det syns på deras kroppsspråk, de har en loj intensitet i det enkla spelet. Samtidigt har jag svårt att kritisera dem, för premisserna är som de är. Man gör det som är bäst för laget, och med tanke på vilken fördel en förlust kan ge (i OS-kvalet) så förstår man varför de inte lägger ner sin själ i den här matchen, säger norske handbollsexperten Frode Kyvåg enligt Dagbladet.

TV2-kommentatorn Jørn Sundby fyller i:

– I mina ögon är det tydligt (att de förlorar med flit). Alla som någon gång sett en handbollsmatch kan se det, säger han i TV2.

Slår ifrån sig

Frankrikes förbundskapten Alain Portes viftar ifrån sig alla anklagelser och slår fast att hans Frankrike visst gjorde allt i sin makt för att vinna.

– Reglerna är som de är. Spelarna var slitna i dag, men de gjorde sitt bästa. Jag tycker inte vi fick mycket hjälp av domarna heller, säger han enligt Dagbladet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN