Ny förlust för Modo – Öhman hattrickhjälte

Dagen efter storförlusten mot Tingsryd kom nästa smäll – 0–5 mot Västervik.

Stor matchhjälte för Västervik blev Victor Öhman med tre mål.

Det har blivit två eftermiddagsmatcher i rad för Modo.

Under tisdagen blev det 2–7 mot Tingsryd efter ett ras i mittperioden.

Samma sak hände borta mot Västervik.

Hattrick

Victor Öhman inledde målskyttet åtta minuter in i andra perioden och ökade på målskörden några minuter senare. Bättre för Västervik – och värre för Modo – blev det när Oscar Pettersson gjorde 3–0 i andra periodens slutskede.

Modo jagade på för en reducering och fick in en puck. Men efter videogranskning dömdes det bort då Västerviks Zackarias Skog bedömdes ha blivit störd i samband med målet.

I stället kunde Victor Öhman fullborda sitt hattrick – och Oscar Pettersson göra sitt andra mål.

Öhman gjorde fyra mål mot Modo i en match förra säsongen.

– Han (Öhman) var pigg och spelsugen. Han verkar trivas mot Modo, säger Västerviks tränare Mattias Karlin till C More.

”Drömvärld”

Västervik vann med 5–0 och hade hela 48 skott på mål att jämföra med Modos 23.

Modo har nu tre raka förluster där man totalt har släppt in hela 19 mål.

För Västervik är det andra dagen i rad man håller nollan. I går besegrades AIK med 3–0.

– Marmenlind var fantastisk i går och Skog gör samma insats i dag. Det är en drömvärld så att säga, säger Karlin om målvakternas insats.