75 miljoner i årslön – sitter på läktaren

Publicerad:
Jeff Skinner.
Foto: Gerry Broome / AP
Jeff Skinner.

SPORTBLADET

Jeff Skinner, 28, har fått se de tre senaste matcherna från läktarplats.

För Buffalo kan det vara klubbens dyraste petning genom historien.

28-åringen tjänar nämligen cirka 75 miljoner årligen fram till 2027.

Jeff Skinner är lite av en gåta för Buffalo Sabres.

Den numera 28-årige kanadensaren, som gick sjua i draften 2010, är just nu uppskickad på läktaren av tränare Ralph Krüger efter bara en målgivande passning på de 14 inledande matcherna.

Den tidigare skyttekungen har således ännu inte öppnat målkontot för säsongen. Den uteblivna produktionen har gjort det omöjligt för Krüger att inte peta sin stjärnspelare.

”Jag älskar Buffalo”

Den lokala Buffalo-kanalen WKBW pratade med Skinner under fredagen och frågade honom om han vill lämna klubben. Svaret kom tämligen blixtsnabbt.

– Nej, jag älskar att vara en Sabres. Jag älskar Buffalo som stad och jag skulle inte valt att stanna här i fall så inte var fallet. Det svaret är enkelt, säger han.

Och visst kan man förstå i fall det inte går någon nöd på kanadensaren. Efter att ha pangat in 40 mål och totalt 63 poäng på 82 matcher under säsongen 2018/2019 erbjöd Sabres honom ett nytt kontrakt över åtta år med ett totalt värde på närmare 700 miljoner kronor fram till 2027.

Det innebär att Jeff Skinner tjänar 75 miljoner kronor om året.

– Det viktigaste nu är att blicka framåt och ha en positiv attityd, jobba hårt och försöka bli bättre. Jag har sett en hel del matcher från sidan och förstås även spelat rätt så många, och jag tycker inte man lär sig något av att sitta vid sidan om.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN