Villa med ny överkörning – skyttekungen slog till med äkta hattrick

Publicerad 2021-02-07

Villa Lidköping följde upp segern mot AIK i toppmötet med en riktig urladdning.

Gästande Broberg hade inte en chans – när Christoffer Edlund stod för ett äkta hattrick i den första halvleken.

– Man blir bortskämd av att spela med så här bra spelare så här tidigt, säger Villatalangen Alexander Härndahl, 18.

Se alla mål från herrarnas elitserie i bandy här!

Inom loppet av dryga minuten slog Villa Lidköpings skyttekung Christoffer Edlund till tidigt när Broberg kom på besök. Första gjorde han redan efter sex minuter och 80 sekunder senare slog han till igen.

Då Erik Säfström öppnat målskyttet för Villa redan efter en minut betydde Edlunds mål en 3–0-ledning för hemmalaget. Innan halvleken var slut fullbordade skyttekungen sedan sitt äkta hattrick när han gjorde 4–0.

– Det klart att det är fantastiskt roligt, men man börjar bli van nu. Det är så klart jätteroligt. Man blir bortskämd av att spela med så här bra spelare så här tidigt, säger Alexander Härndahl, som på nytt stod för en imponerande insats, i Sportbladet Play.

Villa vann till slut 10–1 med när Brobergs skyttekung Martin Söderberg tröstmålat i slutet. Christoffer Edlund avslutade målskyttet med sitt fjärde mål.

Försvarsjätten klev av

Villas libero Martin Karlsson avbröt matchen i den första halvleken, men enligt lokaltidningen nlt var det endast som en försiktighetsåtgärd.

”Vi fick tag i Martin Karlsson och han har en fotskada som gjorde sig påmind mot AIK då han spelare på smärtstillande. Nu när matchen var avgjord var det dumt att chansa och spela vidare hälsar Villas lagkapten. Inget allvarligt alltså.”, skriver tidningen i sin liverapportering.

15 raka gav första någonsin

Under söndagen säkrade Villa Lidköpings sin första seriesegern i damernas elitserie någonsin – med två matcher kvar av grundserien efter 15 raka segrar. Hemma mot Mölndal vann Villa med 12–1 efter bland annat fem mål av supertalangen Tilda Ström, 18.

– Jättekul men vi har de viktigaste matcherna framför oss, säger femmålsskytten till nlt.

Ström toppar skytteligan med 43 mål på 15 matcher.

Du ser alla matcher i herrarnas elitserie på Sportbladet Play.