Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson tvingas lämna TV4

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Daniel Kristiansson har varit uppskattad kommentator i TV4 och C More i snart 20 år.

Men Sportbladet kan nu avslöja att han inte får vara kvar längre.

– Det gör ont såklart. Det är det här jag tycker är roligast i världen, säger han till Sportbladet.

Daniel Kristiansson har varit på TV4 och C More sedan 2003 och blivit en uppskattad kommentatorsprofil. Han har gjort fem VM och tre EM i fotboll, tre handbolls-EM, jobbat med La Liga, Champions League, fotbollsallsvenskan, svenska cupen, hockeyallsvenskan och på senare år mycket handboll.

Mitt under brinnande slutspel i handboll, där Kristiansson kommenterar matcher var och varannan dag runt om i Sverige, kan Sportbladet avslöja att den nyblivne 50-åringen tvingas lämna C More.

Hans avtal med C More går ut den 31 juli och det kommer alltså inte förlängas.

– Daniel har varit länge på TV 4 och C More och är en väldigt uppskattad kommentator. Hans avtal går ut i sommar och då har vi valt att inte förlänga det, säger Erik Westberg, sportchef på C More.

”Vi har många duktiga kommentatorer”

Varför?

– Dels är det en ökad konkurrenssituation men framför allt har vi en förändring i våra rättigheter framåt. Därför kan vi tyvärr inte förlänga med honom.

Vad är det för förändring i rättigheterna du tänker på i det här fallet?

– Bland annat tar ju Nent över landslagsfotbollen. Det påverkar helheten hos oss. Även om man inte jobbar hela tiden med just de rättigheterna, utan att gå in på den enskilde kommentatorn, så blir det en helhetsbild där andra avtal, olika uppdrag och hur många uppdrag vi har spelar in. Vi har många duktiga kommentatorer. Tyvärr kan vi inte fortsätta med Daniel just nu i alla fall, säger Westberg.

”Såg mörkt på framtiden”

Det har gått två månader sedan Kristiansson fick beskedet, som han tog hårt.

– I början såg jag mörkt på framtiden. Jag har ett jäkla driv för det här, åldern avgör inte. Lasse Granqvist är till exempel fem år äldre än jag och absolut toppklass som alla vet. Nu får man satsa vidare på annat håll. Jag för lite diskussioner på olika håll. 

Han jobbar vidare med slutspelet i handboll i vår.

– Men det gör ont såklart. Det är det här jag tycker är roligast i världen. Men jag accepterar situationen.

Vad har du fått för anledning till att du inte får fortsätta?

– Dels har vi få rättigheter, även om flera av ”mina” är kvar, dels vill de satsa på kvinnor och yngre kommentatorer. Det köper jag. Det är viktigt att kvinnor kommer fram.

I höstas fick Kristiansson beskedet att han skulle bevaka dam-EM i England i juli på plats. Men det togs sedan ifrån honom trots att det ligger inom hans nuvarande avtalsperiod.

– Det tog mig ännu hårdare än att jag inte fick fortsätta. Jag hade ju gjort upp med TV4 om att jobba med EM och till och med spikat arvodet. Att de sedan från högre ort underkänner den uppgörelsen kom oväntat för mig. Det visar hur nyckfull branschen kan vara.

Men oavsett detta: jag har gjort fyra dam-VM och tre dam-EM. Jag fick mycket kredd för mitt jobb på dam-VM 2019. Jag älskar engelsk fotboll och att resa dit. Jag brinner för de här matcherna. Lever för dem, säger Kristiansson.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Avslöjar: Hellgren/Perlskog har gjort sitt 40:e och sista mästerskap

ÄMNEN I ARTIKELN

Daniel Kristiansson

Handboll

TV4

C More

Fotboll