Olivia Mellegård

Mellegård korsbandskadad igen: ”Jättefrustrerande”

Av: 

Ola Palmström

SPORTBLADET

Olivia Mellegård har dragit av korsbandet – igen.

Den 25-åriga landslagsspelaren lär bli borta i upp emot ett år.

– När jag fick det svart på vitt så var det såklart tufft, säger hon.

Hon missade både EM 2020 och OS i Tokyo i fjol på grund en korsbandsskada i vänster knä.

Men problemen är inte över för Olivia Mellegård. På onsdagen kom beskedet att hon dragit av främre korsband i höger knä.

– Det är såklart jättefrustrerande. Jag kände till slut att jag kommit tillbaka till en nivå som jag var nöjd med, både fysiskt och handbollsmässigt, säger hon till Sportbladet.

”Såklart tufft”

Det var i ligamatchen mot Viborg förra onsdagen som olyckan var framme på nytt för Köpenhamnsspelaren.

– När situationen uppstod på matchen så var jag ganska säker på att det var korsbandet, men när jag fick det svart på vitt så var det såklart tufft, men det var vad jag hade förväntat mig också, säger Mellegård.

Hon gjorde mästerskapscomeback i landslaget i VM i december, men nu väntar ännu en lång rehabperiod. Och ett missat EM i Slovenien i november, om Sverige lyckas kvalificera sig dit.

Olivia Mellegård.

”Ha kvar lite vett”

– Det kan jag redan nu säga att det blir för tajt att försöka sikta på det. Då sätter jag bara för höga krav på mig. Det är såklart surt, men det får jag följa på tv, säger hon.

– Fysioterapeuter och läkare säger allt mellan nio till tolv månader för en korsbandsskada. Det jag lärde mig från förra skadan är att stressa är ingen bra grej, så det ska jag försöka hålla mig vid. Samtidigt vill jag pusha gränsen och komma tillbaka så fort som möjligt, men samtidigt ha kvar lite vett.

Det stod nyligen klart att Mellegård ska återvända till Sävehof nästa säsong, men vänstersexan får vänta på att debutera i nygamla klubben.

– Sävehof är en trygg klubb att komma till, på så sätt att jag varit där innan. Det känns väldigt tryggt att komma tillbaka till det, säger Mellegård.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bakom handbollens kulisser med Flinck – avslöjar övergångar

ÄMNEN I ARTIKELN

Olivia Mellegård

Handboll

IK Sävehof