Chimaev vann ”Årets genombrott” i UFC

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Som om han inte hyllats tillräckligt för sina insatser i UFC-oktagonen i år.

Nu har stjärnskottet Khamzat Chimaev prisats för sina makalösa prestationer 2020.

– Det är inget snack om saken, säger Dan Hardy i BT Sport.

Igår skrev vi om Andreas ”Bane” Gustafsson som prisades för sin fajt mot Miro Jurkovic på Brave 39 i Stockholm. Idag var det dags för nästa svensk att belönas lite extra för sina prestationer under året. Khamzat Chimaev fick priset för ”Årets genombrott” när BT Sports höll sin gala ”Open Mat Awards” under söndagen.

– Det är några bra tävlande i den här kategorin, men det är inget snack om saken. Jag tror att de andra nominerade kan hålla med om det här priset. Han (Chimaev) har rätt attityd, han kan ta mästarbältet i två viktklasser, kanske även lätt tungvikts-bältet. Den som kliver in i buren med honom i framtiden kommer vara medvetna om den här killens mentalitet, sa Dan Hardy, fd titelutmanare, numera expertkommentator för UFC.

Tog MMA-världen med storm

De andra nominerade i kategorin var Casey Kenney (som förlorat en match och vunnit tre), Khaos Williams (som briljerat med två spektakulära knockouter i år), Giga Chikadze (som har fyra raka segrar i UFC) och amerikanen Kevin Holland. Den sistnämnda tilldelades priset för årets manliga fajter efter att ha vunnit fem matcher under 2020. Holland vann sin senaste match mot Ronaldo ”Jacaré” Souza med en makalös knock.

Den enda egentliga utmanaren till priset för ”årets genombrott” var Kevin Holland som vunnit fem raka fajter under 2020. Och visst, kanske är det lite motsägelsefullt att tilldela priset för årets genombrott till Chimaev, samtidigt som Kevin Holland vann priset för årets manliga fajter. Men ingen har haft större genomslagskraft i UFC än Chimaev 2020, (kanske någonsin, (i alla fall sedan Conor McGregors genombrott)). Chimaev tog MMA-världen med storm när han, helt dominant, vann två matcher på tio dagar i juli. Chimaev följde sedan upp succén med att knocka den rutinerade Gerald Meerschaert, 17 sekunder in i rond 1 i september.

Efter genombrottsåret 2020 väntar nu en huvudmatch mot tredjerankade Leon Edwards i januari för Chimaev. Svensken är just nu rankad som nummer femton i weltervikt.

Foto: Handout / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE