Frida Karlsson: Allt blev ett hinder

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Näringsbrist tvingade Frida Karlsson att dra ner på träning och tävling förra säsongen.

Och det var en tid som var väldigt tuff.

– Allt blev ett hinder. Att vakna var slitsamt, att stå upp var slitsamt, säger hon till norska Dagbladet.

En hälsokontroll i december förra året visade avvikande resultat och Frida Karlsson, 21, fick tävlingsstopp.

– Man är så inne i en bubbla och är fullt inställd på att tävla. Det blir en smäll när ens fokus ändras. Jag var jättetrött och sliten. Allt blev ett hinder. Att vakna var slitsamt och att stå upp var slitsamt. Det kom till en punkt där jag var tvungen att göra något, säger hon till Dagbladet.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Stor utmaning”

Frida Karlsson drog ner på träningen hemma i Sollefteå, och tiden fylldes med mer vardagliga moment. För tidningen säger hon att hon försökte få balans i kroppen och att hon lärde sig mycket av hela situationen.

– Det är i motgångar som man blir mentalt starkare. Det var en stor utmaning och jag tar med mig mycket från förra säsongen, säger hon.

Kontrolleras dagligen

Nu laddar Karlsson upp inför en ny säsong. Men under försäsongen har hon haft problem med benhinnor och ländrygg. Hon kontrolleras dock dagligen och är omgiven av en expertgrupp som ser till att hon har balans mellan kost och träning och mellan vila och belastning.

– Hon har ett protokoll som hon ska följa, en träningsdagbok att skriva i och som går extra på känslan. Det gör hon dagligen. Då ser hon om hon är återhämtad. Sen kör vi kontrollpass varannan vecka på löpbandet, sa tränaren Per Nilsson till Sportbladet i slutet av augusti.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE