Sveriges trupp till världscupfinalerna

Frida Karlsson gör comeback i Kanada

Av: Ellinor Åkeson

Publicerad:
Uppdaterad:

Världscupen i skidor ska avgöras.

I dag presenterade Svenska skidförbundet de svenska namnen till avslutningen – och supertalangen Frida Karlsson är tillbaka.

– Vi har sett till prestationerna över hela säsongen när vi tagit ut truppen som ska tävla i Kanada, berättar landslagschef Rikard Grip.

Helgen den 22 - 24 mars fortsätter världscupens skidtävlingar i Québec, Kanada. Tävlingarna det rör sig om fristilssprint, masstart i 10/15 kilometer klassiskt samt jaktstart i 10/15 kilometer fristil.

Frida är frisk

Frida Karlsson, som i sin VM-debut åkte hem tre medaljer, missade hemmatävlingarna i Falun till helgen på grund av sjukdom, men kommer att vara med under avslutningen i Kanada.

– Vi har sett till prestationerna över hela säsongen när vi tagit ut truppen som ska tävla i Kanada, säger landslagschef Rikard Grip.

Frida Karlsson tillbaka i Kanada.
Foto: BARDELL ANDREAS/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Frida Karlsson tillbaka i Kanada.

Jagar segern

Stina Nilsson missade pallen i finalsprinten i Drammen, men jagar fortfarande totalsegern i sprintcupen, som hon leder med knapp marginal före Maiken Caspersen Falla inför tävlingarna i Falun. Cupen kan komma att avgöras i samband med sprinten i Québec.

Publicerad:

LÄS VIDARE