Kalla och Ebba tillbaka i världscupen

Här är svenska truppen till helgens tävlingar i Otepää

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Charlotte Kalla och Ebba Andersson är tillbaka.

Båda finns med i den svenska truppen till helgens världscuptävlingar i Otepää – men Calle Halfvarsson och Oskar Svensson stannar hemma.

– De är hemma och tränar efter Tour de Ski, som planerat, säger landslagschefen Rikard Grip.

De svenska damerna fortsätter att dominera världscupsprinten. Under helgens tävlingar i Dresden lade Sverige beslag på samtliga pallplatser i den individuella sprinten och följde sedan upp det med att bli etta och tvåa i lagsprinten.

– Som en ketchupeffekt. Det är synd att vi inte fick ha med tre lag, sa Stina Nilsson, som vann lagsprinten tillsammans med Maja Dahlqvist före Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling.

Samtliga fyra får en ny chans i helgen.

”Blir spännande”

Då fortsätter världscupen i estländska Otepää med sprint och 10/15 kilometer klassiskt. På måndagen presenterades den svenska truppen och där stod det också klart att Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Jens Burman är tillbaka i laget.

– Det är roligt att ha tillbaka åkare som Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Jens Burman i världscupen. Det blir spännande att se dem tillsammans med de andra åkarna i helgens VM-distanser 10 och 15 kilometer klassiskt, säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Tre åkare som däremot inte finns med är Calle Halfvarsson, Oskar Svensson (tränar hemma enligt plan) och Gustaf Berglund, som är på uppladdningsläger inför U23-VM.

I stället tar Simon Andersson plats i truppen (se nedan).

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE