Zlatan Ibrahimovic målskytt direkt

Uppdaterad 2021-09-14 | Publicerad 2021-09-12

Inbytt i den 60:e och målskytt sju minuter senare.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka efter 126 dagar och satte 2–0-målet hemma mot Lazio efter bara sju minuter på planen.

– ”Ibra” blir aldrig gammal, hyllar tränaren Stefano Pioli.

Den 9 maj skadade Zlatan Ibrahimovic knäet i ligamatchen mot Juventus.

Den skadan förstörde EM-sommaren för 39-åringen som tvingades till operation.

126 dagar senare gjorde han comeback på planen – för dagen i flätat hår – när Milan tog emot Lazio hemma på San Siro.

Svensken inledde på bänken och fick se lagkamraten Rafael Leao sätta ledningsmålet i den första halvleken och när timmen var spelad kom så byten.

Sju minuter på planen

Zlatan in och Leao ut.

Sju minuter senare slog han till.

I en kontring tillsammans med Ante Rebic letade Ibrahimovic ytan, fick bollen och kunde enkelt rulla in bollen och sin första fullträff för säsongen. Bara sekunder innan satt anfallaren ner i gräset och knöt skorna, men luktade till sig läget och fick avsluta anfallet med oknuten högersko.

Under fjolåret blev det totalt 15 mål. Den 3 oktober fyller svensken 40 år.

Precis innan slutvisslan hamnade Ibrahimovic i lite gruff med Laziospelaren Lucas Leiva. Gurgel uppstod och gästernas tränare Maurizio Sarri fick rött kort.

– Jag är glad att han kom in i det bra. Vi har gett honom god tid att komma tillbaka och det bör göra gott i de kommande matcherna. ”Ibra” blir aldrig gammal. Bortom hans talang är det passionen som gör skillnad, säger tränaren Stefano Piolo efter matchen.

Zlatan själv lade bara ut en bild på Twitter efter matchen med två datum och två bilder. 19/6, nyopererad i Rom och dagens datum 12/9 när han var tillbaka som målskytt. Det är 85 dagar mellan bilderna togs.

Tre omgångar in står Milan på full pott med nio inspelade poäng efter att matchen slutat 2–0.