Glädjebeskedet: F1-ikonen har lämnat sjukhuset

Av: Ludwig Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Rolf Vennenbernd / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Niki Lauda har de senaste dagarna legat på intensivvård för en influensa.

Nu kommer glädjebeskedet att 69-åringen lämnat sjukhuset.

Under hösten saknades en av de stora legendarerna, Niki Lauda, nere i Mercedes depå efter att han tvingats till en lungtransplantation.

– Det var den absolut tuffaste fajten i mitt liv, jag var mer på andra sidan än här. Tack gode gud för att jag var hos den bästa läkaren i Wien. Det räddade mitt liv, sa han till tidningen Bild strax före jul när hans hälsa verkade vara stabil.

Men för tio dagar sedan kom nästa tunga besked, Lauda var tillbaka på sjukhuset. 69-åringen hade fått avbryta sin semester på paradisön Ibiza för att återigen återvända till intensivvårdsavdelning.

– Familjen har drabbats av influensan och han behandlas på vår intensivvårdsavdelning, bekräftade Karin Fehringer talesman på sjukhuset Wien AKH för tidningen Bild.

Hälsotillstånd har förbättrats

Under onsdagen fick den trefaldige världsmästaren åka hem, berättade chefsläkaren Walter Klepekto till den österrikiska nyhetsbyrån APA. Enligt Klepekto har Laudas hälsotillstånd förbättrats under de senaste dagarna och betonade att influensan inte på något sätt utgjort en risk för F1-ikonens liv. Anledningen till att man valt att hålla kvar Lauda på sjukhuset ska ha varit att säkerställa hans försvagade immunförsvar som övervakats noggrant.

PODD: Aftonbladet Daily om hemlighetsmakeriet runt Michael Schumacher

Lyssna  i iTunes (iPhone)  i Acast  Spotify

Publicerad:

LÄS VIDARE