Här gör Lionel Messi debut för PSG

Uppdaterad 2021-08-30 | Publicerad 2021-08-29

Lionel Messi har debuterat för Paris Saint-Germain.

Efter en mållös första PSG-match från supervärvningens sida uppvaktades han av motståndarnas målvakt.

Predrag Rajkovic närmade sig med en oväntad fråga.

I slutet av fotbollssommaren blev den historiska värvningen ett faktum.

Lionel Messi, som aldrig spelat seniorfotboll i en annan klubb än Barcelona, flyttade från Spanien. Till Frankrike, till Paris Saint-Germain.

Och söndag kväll fick de franska fansen se klubbens nya superstjärna göra debut i den blå tröjan.

Lionel Messi, som inledde matchen mot Reims på bänken, började värma upp i den 58:e minuten. I den 66:e var det dags. Det jublades på läktaren när argentinaren klev in på planen efter att ha givit Neymar, som fick kliva av, en lång kram.

PSG var då i ledningen med 2–0 efter två mål av Kylian Mbappé. Fransmannen spelade från start trots att mycket pekat på att han är på väg att lämna för Real Madrid. Första målet kom redan i den 16:e minuten efter assist av Angel Di Maria. Andra målet gjorde han i den 63:e minuten, fint framspelad av Achraf Hakimi.

Lionel Messi fick det stundtals hett om öronen i din debut, som när han slet sig loss och spelade ut till Mbappé, men bryskt drogs ner med en smäll mot ena örat. Messi reste sig igen och visade att han ville ha boll och kom i fart ett par gånger med boll mot Reims backlinje. Några avslut eller mål blev det dock inte.

Däremot en oväntad fråga. Efter matchen bad Reims målvakt Predrag Rajkovic om att få ta ett foto på Messi tillsammans med Rajkovics son.

Messi hade inget emot att ställa upp.

Matchen slutade 2–0 till PSG. Kort efter paus – vid ställningen 1–0 till PSG –kvitterade Reims efter en frisparksretur, men målet av Marshall Munetsi dömdes bort efter en Var-granskning.