Hamnade i koma och dödförklarades – överlevde mirakulöst

Australiska fotbollsspelaren Sam O’Sullivan drabbades av en sällsynt köttätande bakterie.

Han hamnade i koma och dödförklarades av läkare – men överlevde mirakulöst.

Nu berättar han om den svåra tiden efteråt.

– Jag kände att jag inte hade något syfte, säger han i podcasten I’ve got news for you.

Det var 2015 som den då 24 år gamla Sam O’Sullivan drabbades av en köttätande antibiotikaresistent bakterie. Den satte sig i benet vilket ledde till att musklerna förruttnade.

Dödförklarades av läkare

O’Sullivan var så illa däran att han hamnade i koma. Hans kropp blev sedan septisk vilket ledde till att han dödförklarades av läkare och hans familj fick rådet att ta farväl.

Men två veckor senare vaknade han mirakulöst upp och tros vara en av sju personer som överlevt den köttätande bakterien.

Trots de goda nyheterna blev det inget firande för O’Sullivan – han fick reda på att han aldrig skulle kunna gå eller spela fotboll igen.

Hamnade i destruktiv livsstil

Beskedet som mötte honom ledde till posttraumatisk stress och en destruktiv livsstil.

– Fotbollen var mitt liv, så det är en ganska stor sak att få kastat på en när man vaknar. Eftersom jag inte spelade så hamnade jag i en negativ spiral och började dricka mycket, säger han i podcasten I’ve got news for you.

– Jag kände inte att jag hade något syfte.

Övervann sjukdomen – igen

Ännu en gång övervann O’Sullivan sjukdomen och efter ett år lärde han sig att gå igen. I dag bor han i London med sin flickvän.

– Jag försöker se på det positivt och inte ta saker för givet i livet. Om jag inte drabbats av sjukdomen skulle jag inte bo i London och inte heller vara med min nuvarande partner, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN