”Hela båset skakar på grund av dem”

Publicerad:

E-SPORT

Grekernas vilda firande efter bragden i Boston

Relativt nybildade grekiska laget Ad Finem var kraftiga underdogs när de ställdes mot före detta The International-mästarna Newbee under Boston-majorn.
Men efter en bragdvändning blev de klara för kvartsfinalen – och det vilda firandet bröt ut.
– Så här borde Dota2 spelas, det var fantastiskt att se hur de har känslorna på utsidan, säger experten Jorien "Sheever" van der Heijden efter uppvisningen.

Ad Finem tog sig till Boston-majorn efter att ha vunnit det europeiska kvalet. Laget, som bara funnits sedan 2015, kom in i turneringen som kraftiga underdogs och hade en tung grupp där de slutade trea efter OG och EHOME.

Ställdes mot före detta TI-mästarna

Det betydde att grekerna skulle ställas mot The International 2014-mästarna NewBee i kampen om en kvartsfinal, ett möte där favoritskapet lutade tungt mot det kinesiska laget.
Och förhandstipsen såg ut att hålla till en början då NewBee vann första mötet. Men Ad Finem studsade snabbt tillbaka och utjämnade serien. Därmed stod de inför den största matchen i karriären hittills och de gjorde inte fansen besvikna.

”Ett stort steg att slå NewBee”

Efter en lång siege av NewBees bas tvingade grekerna till slut fram ett GG och det vilda firandet kunde bryta ut. Mitt i kaoset drämde kaptenen Giorgos "SsaSpartan" Giannakopoulos näven i bordet så blodvite uppstod, och experterna turades om att hylla laget.
– Det är ett litet steg i turneringen men det är ett stort steg att slå ett lag som NewBee, som vi hade topp fyra i turneringen, säger Ioannis ”Fogged” Loucas.
– Kolla på dem, hur mycket kärlek de har och hur glada de är. De spelade otroligt och hade en idé vad de ville göra. Sedan utförde de planen extremt väl. Jag har aldrig varit så glad över att ha fel, fortsätter han.

”De är så äkta och genuina”

Och på desken blev Jorien "Sheever" van der Heijden nästan rörd till tårar av Ad Finems glädjeyttringar.
– De är så äkta och genuina, det är så här Dota2 borde spelas. Det var fantastiskt att se hur de har känslorna på utsidan, säger hon.

I segerintervjun efter matchen var det en adrenalinstinn Spartan som ställdes inför Bostonpubliken.
– Vi trodde inte att vi skulle vinna, det här är vår dröm. När vi snipade tre couriers fick vi all hype vi behövde och förstod att vi kunde vinna, säger han.

Nu väntar kinesiska LGD.ForeverYoung i kvartsfinalen för AD Finem, som där kommer spela största matchen i lagets historia - hittills.

Se lagets vilda firande efter segern här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN