Liquid dominerade – vann DreamLeague

Publicerad:
Uppdaterad:
Team Liquid efter segern på DreamHack Winter. Foto: Felix Frank/ DreamHack
Team Liquid efter segern på DreamHack Winter. Foto: Felix Frank/ DreamHack

E-SPORT

DreamLeague säsong 6 är över och årets vinnare var synnerligen dominanta.
Team Liquid gick genom slutspelet utan att förlora en enda match och vann finalen mot Escape Gaming med förkrossande 3-0.

Årets DreamLeague drabbades av flera bakslag då en rad världslag valde att hoppa av turnering på grund av schemakonflikter. Men slutspelet på DreamHack Winter blev trots det en rafflande historia där Team Liquid, med nyförvärven Amer ”Miracle” Al-Barkawi och Kanishka ”BuLba” Sosale, visade upp högform.

Vann en ensidig final

Efter att ha spöat danska Imperial med 2-0 i kvartsfinalen avfärdade de sedan svenskarna i Alliance med 2-0 i semifinalen. Alliance förlorade sedan Loser's Bracket-finalen mot Escape Gaming med 2-1 och därmed var det Liquid mot Escape i final.
Finalen blev återigen en tämligen ensidig historia där Team Liquid vann de två första matcherna innan Escape Gaming slog tillbaka rejält i tredje mötet. Men trots att Escape var i ledning större delen av matchen kunde Liquid till slut slå in matchbollen.

Första segern med nyförvärven

För segern kunde de inkassera 90 000 dollar och ett kvitto på att de är på rätt spår efter att Adrian ”Fata” Trinks och Jesse ”JerAx” Vainikka lämnat organisationen i början av september.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN