Stjärnspelaren Twist är klar för Fnatic

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Den explosive AWP-spelaren William ”Draken” Sundin bänkas av svensklaget Fnatic.

Han ersätts nu av bekantingen Simon ”Twist” Eliasson, som värvas från Red Reserve för en okänd övergångssumma.

– Jag är överlycklig över att vara tillbaka i Fnatic, säger Twist.

William ”Draken” Sundin har haft det tufft sedan han blev en del av Fnatic efter att ha lämnat Ninjas in pyjamas. Resultaten har inte gått lagets väg och i ESL One New York så åkte de ut direkt efter att ha förlorat två matcher med inlånade ”Scream”.

Nu har beslutet tagits att Draken får en inaktiv roll i laget.

”Jag gick till Fnatic under en dålig period och det fungerade inte, vilket jag är ledsen över. Däremot är jag väldigt exalterad över framtiden och tror att det här är det rätta steget för mig för att komma tillbaka starkare”, skriver William ”Draken” Sundin på Twitter efter beskedet.

Han ersätts nu av Fnatic-bekantingen Simon ”Twist” Eliasson som lämnade laget för 20 månader sedan. De senaste månaderna har han spenderat med svensklaget Red Reserve, som nu alltså har sålt spelaren.

Organisationen håller övergångssumman hemlig.

”Ska åstadkomma fantastiska saker”

Twist får nu sannolikt rollen som awp-spelare, medan laget ännu inte har hittat en femte spelare som färdigställer uppställningen. Stjärnan Robin ”Flusha” Rönnquist lämnade tidigare Fnatic för amerikanska Cloud9, vilket har skapat ett hål i laget.

Det långsiktiga målet är att vara redo för IEM Katowice som startar i slutet av februari nästa år.

– Jag är glad över att vara i samma lag som några av Sveriges bästa spelare och jag är övertygad om att vi kommer åstadkomma fantastiska saker, säger Twist i ett pressmeddelande.

Den nuvarande Fnatic-uppställningen är Jesper ”JW” Wecksell, Freddy ”Krimz” Johansson, Richard ”Xizt” Landström, Simon ”Twist” Eliasson och inlånade Adil ”Scream” Benrlitom.

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Robin Rönnquist (närmast) lämnade Fnatic för Cloud9.
Publicerad:

LÄS VIDARE