Team DK dominerade mot LGD

Uppdaterad 2014-07-21 | Publicerad 2014-07-20

Kinesiska Team DK är ett steg närmare den gigantiska finalen på The International 4. Detta efter att LGD Gaming besegrats med 2-1 i lower brackets andra omgång.

I dagens andra delfinal ledde LGD Gaming över Team DK med 1-0 efter en väldigt lång match i går kväll. Precis som då öppnade DK hårt, efter 6 minuter hade de redan tagit 5 kills, mycket tack vare Zhang ”Lanm” Zhichengs Wraith King och Xu "BurNIng" Zhileis Razor.

Stor ledning efter 20 minuter

Midgame fortsatte de dominera, och Lei ”MMY” Zhengrongs Ancient Apparition såg inte ut att kunna missa med sina Ice Blasts. Efter 20 minuter stod det 21-8 till DK, och de verkade inte ha några planer på att låta LGD tillbaks in i matchen. Efter en stor teamfight utanför Roshan gav LGD upp, och DK kvitterade.

Ovanliga första picks

I den avgörande matchens dramatik började redan under draften, när DK firstpickade Elder Titan och Lion, två väldigt ovanliga first picks, men två hjältar som Daryl ”iceiceice” Koh Pei Xiang och MMY är kända för. Efter det var draften en lång serie av bekväma DK-picks, och LGD verkade närmast förvirrade över hur motståndarlaget tog form.

Dominerade matchbilden

Matchen började även den här gången bra för DK, men de dominerade inte early game lika totalt som i match 2, och ledningen höll sig länge under 5 000 guld och experience. Men trots att LGD flera gånger fick överhanden i team fights var det DK som dominerade matchbilden. Det största hotet var Chai "Mushi" Yee Fungs Shadow Fiend, och när inte ens Wang ”rabbit” Zhangs Batrider kunde hantera honom började LGD falla.

Ett steg närmare final

DK, som inte ville göra om gårdagens misstag, ökade bara tempot, och till slut fanns det ingenting kvar för LGD att försöka, matchen var över och DK går vidare till matchen mot Vici Gaming, och är ett steg närmare final.