Revanschsuget lilmix nära slutspel: ”Gäller att vi inte slappnar av”

Publicerad:
Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm
Foto: ESL
Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm

E-SPORT

Förra säsongen slutade i en tredjeplats efter att laget övertygade i bronsmatchen.

Nu leder lilmix serien och är i praktiken redan klara för slutspel med fyra matcher kvar.

– Vi har lärt oss lite av läxan att inte ta något för givet, säger Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm, 21.

De leder serien med fyra matcher kvar av säsongen av elitserien i CS:GO. Trots två förluster på de fyra inledande matcherna har lilmix endast förlorat en av de 14 följande. Som mest hade de elva raka segrar innan WindAndRain fick stopp på segertåget.

– Då kändes det som att ingenting kunde stoppa oss, säger lagets AWP:er Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm.

Nu har de två raka segrar som kom mot toppkonkurrenterna Granit Gaming och EsportsAdviser. Gårdagens match mot EsportsAdviser blev en riktig nagelbitare som avgjordes först i den sista rundan av ordinarie matchtid.

– Det är otroligt vassa individuella spelare. Jag hade dem som ett topp fyra-lag och nu visar det sig att de är med där och fajtas, säger han.

En av fyra

En vinst till, på ordinarie tid eller övertid (två poäng), på de fyra återstående matcherna är allt som krävs för att lilmix som första lag ska kvalificera sig för slutspel. Först ut är Monarchs klockan 21.00 under tisdagskvällen.

– Vi vet om att det finns väldigt många individuellt duktiga spelare och framförallt duktiga lag i serien. Att vinna serien kunde vi inte vara säkra på, men en topp fyra-plats var vi mer eller mindre 100 procent säkra på att vi skulle fixa, säger 21-årige ”b0denmaster”.

– Det gäller att vi inte slappnar av, tar runda för runda, behåller lugnet och fortsätter att ha kul som vi har haft innan.

Lagt i en växel till

Under den första halvan av säsongen hade ”b0denmaster” ungefär lika många dödsfall som frags med en kill/death-ratio på 1,13 på 11 matcher. Under den andra halvan har han växlat upp och har på sju matcher en kill/death-ratio på 1,47.

– Jag kände inte igen mig själv riktig i början på säsongen. Ju närmare slutspelet vi har kommet så har vi blivit bekvämare att spela tillsammans vilket har gjort att jag kan vara lite friare i mitt spel och min roll. Det har gjort att jag har mer utrymme att fokusera på mitt spel, säger han.

Det är ett revanschsuget lilmix som enligt dem själva gav bort finalplatsen förra säsongen. Nu vill de gå hela vägen.

– Vi kastade i princip bort vår finalplats till frillkammare (nuvarande Lavin) och det tog hårt på oss, säger ”b0denmaster”.

– Vi har lärt oss lite av läxan att inte ta något för givet. Vi ville minska på våra misstag den här säsongen och det tycker jag att vi har gjort. Fortsätter vi med det så kommer det gå hela vägen.

Elitserien i CS:GO ser du här på Sportbladet klockan 20.00–22.00 varje tisdag, onsdag och torsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE