Gambit fullbordade skrällen: Är så stolt

Publicerad:
Uppdaterad:
Gambit lyfter bucklan. Foto: Adela Znajder / Dreamhack
Gambit lyfter bucklan. Foto: Adela Znajder / Dreamhack

E-SPORT

Gambit Gaming bjöd på en jätteskräll under DreamHack Winter när de från ingenstans dök upp och knep förstaplatsen framför flera världslag.
Efter finalen mot Renegades var det en extremt glad Dauren "AdreN" Kystaubayev som lät sig intervjuas.
– Det betyder mycket för vårt självförtroende, vi vet att vi bara är i början av vår dröm, säger han.

DreamHack Winter har inte längre majorstatus i CS:GO-världen men flera av världens bästa lag var ändå på plats för att göra upp om 100 000 dollar i prispotten. Men då de favorittippade lagen Cloud9, Dignitas och GODSENT föll ett efter ett började de flesta förstå att en rejäl skräll var på väg.

CIS-laget gick ut hårt i finalen

Finalen mellan Renegades och Gambit Gaming, som tagit sig till final efter att ha besegrad Pro League-mästarna Cloud9 och svenskarna i GODSENT, var en uppgörelse mellan två underdogs som knappt någon hade tippat på pallplats inför turneringen.
Det psykologiska övertaget inför finalen låg hos Renegades, som hade vunnit mot Gambit med 16-8 på Cache i gruppspelet, men CIS-laget visade snabbt att tidigare resultat spelade föga roll så här sent i turneringen.

”Ingen hade väntat sig det”

Med nyförvärvet Abay ”HObbit” Khasenov i högform kunde Gambit först knipa Nuke med 16-12 efter att ha vunnit T-sidan med hela 12-3. Då krävdes bara en seger på Cobblestone för att säkra lagets första seger i en Premier-turnering någonsin. Gambit gick ut hårt även på Cobblestone där de tog CT-sidan med 10-5. Efter att ha vunnit pistolrundan på T-sidan kunde de så ta de sista sex rundorna som krävdes för vinst och skrällen var ett faktum.
– Ingen hade väntat sig att de skulle bli mästare. Det var stora namn som Cloud9, Dignitas och Godsent här. Jag trodde inte att de skulle lyfta bucklan men de blev bättre och bättre under turneringen och de har så mycket talang i laget, sa castern Henry ”HenryG” Greer efter sista skottet avlossats.

”Får mycket självförtroende”

Och Dauren "AdreN" Kystaubayev var riktigt nöjd med insatsen efter matchen.
– Jag är så glad och nöjd, stolt över mitt lag. Segern betyder mycket för vi får mycket självförtroende. Vi kan jobba hårdare nu för vi vet att det bara är början på vår dröm. Vi får se vad Gambit kan visa upp i framtiden, sa han.

Nu väntar ELEAGUE-majorn i januari, där Gambit har legendstatus. Och efter lördagens resultat kan det vara betydligt färre personer som ifrågasätter den.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN