Fnatic-stjärnan: ”Har aldrig känts så bra förut”

Jesper ”JW” Wecksell inför majorn i Katowice 2019

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

Formstarka svensklaget Fnatic har påbörjat sin uppladdning inför Katowice-majorn i februari.

Den tunga perioden har laget lagt bakom sig och stjärnan Jesper ”JW” Wecksell är lyrisk över stämningen.

– Vi har en team feeling som vi nog aldrig haft förut, vi klickar otroligt bra och det känns verkligen som att vi är en liten familj nu, vilket inte riktigt varit fallet innan, säger JW till Sportbladet.

Svenska Fnatic var för några år sedan ohotad världsetta i Counter-Strike: Global Offensive. Men sedan dess har interna problem lett till att laget har fallit av den absoluta världstoppen.

De splittrades, hittade tillbaka till varandra och splittrades sedan igen. Men nu har laget till slut hittat en uppställning som göder optimism. Den utgörs av en kärna med Fnatic-veteranerna Jesper ”JW” Wecksell och Freddy ”KrimZ” Johansson samt förre NiP-spelaren Richard ”Xizt” Landström.

Femman kompletteras av Simon ”twist” Eliasson och 16-åriga jättetalangen Ludvig ”Brollan” Brolin. 23-årige Wecksell är väldigt optimistisk över nuvarande läget inför majorn i februari.

– Just nu är känslan sjukt bra och vi rider fortfarande lite på momentumvågen från slutet av förra året där vi hade en stark performance i IEM Chicago och sedan avslutade vi med en vinst i Dubai. Vi kommer värma upp med en turnering i Los Angeles innan så förhoppningsvis går vi in med ännu en vinst i bagaget till majorn, och om inte så får vi lära oss mycket av våra misstag, säger han.

”Länge sedan Sverige vann”

Jesper Wecksell berättar att det ultimata målet är att vinna en major under året.

– Det var länge sedan Sverige vann en och det känns verkligen som att det är dags nu. Men målet är också att bli bästa laget i världen och etablera Sverige på toppen av CS-nationerna åter igen.

Du har imponerat en hel del i FPL under uppehållet, hur känns din egen form?

– Min individuella form känns väldigt bra just nu, det kan alltid bli bättre och jag kommer aldrig att känna mig nöjd, men det var längesen jag kände mig så här het in-game!

Som något av en veteran, är det svårare att hålla sig motiverad nu än tidigare?

– Jag skulle inte påstå att det är svårare att hålla sig motiverad nu, det har gått så pass lång tid utan en titel att hungern är alldeles för stor oavsett hur länge man spelat tror jag, vinnarskallen är fortfarande på tok för stor. Men givetvis hjälper det att omringa sig av unga och hungriga spelare, det smittar liksom av sig naturligt.

JW syftar framför allt på Ludvig ”Brollan” Brolin som ses som en av världens största talanger. Dessutom värvades twist till laget så sent som i oktober, och har så här långt imponerat stort.

– Jag tycker det har varit riktigt bra, vi har en team feeling som vi nog aldrig haft förut, vi klickar otroligt bra och det känns verkligen som att vi är en liten familj nu, vilket inte riktigt varit fallet innan, säger Wecksell och fortsätter:

– De är riktigt grymma individuellt och otroligt hungriga på framgång så i kombination med oss "veteraner" känns det som vi har hittat en perfekt mix.

Hur rankar du Brollan som talang?

– Jag skulle ge han en delad första plats tillsammans med franska Zywoo!

”De ser starkast ut”

Danska Astralis går in i majorn som storfavoriter, men JW vidhåller att de inte är ett lag som Fnatic analyserar mer än något annat.

– Av egen erfarenhet så ska man inte stirra sig så blint på vad de bästa gör, för när de är bäst så kommer de göra så mycket som dom inte brukar göra bara på rent självförtroende, så blir du bara förvånad när de inte gör det du förväntar dig.

Stora förändringar har ju skett i lag som Faze, Liquid och MIBR. Vad tror du om dem? Vilka ser starkast ut?

– Jag tycker på pappret att Liquid är starkast, men Faze är alltid Faze så de kommer alltid att vara starka med spelare som Niko, Olof och Guardian i spetsen.

Från en svensk synpunkt så blir det den intressantaste majorn på länge då både ett formstarkt Fnatic och Ninjas in Pyjamas är kvalificerade. Kampen om den totala prispotten på nästan nio miljoner kronor börjar den 13 februari.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN