Namshar: SM öppnade upp sig när Naniwa drog sig tillbaka

Av: Tobias Lundgren

Publicerad:

Christoffer ”Namshar” Kolmodin om en mer oviss SM-turnering

1 av 6
Christoffer ”Namshar” Kolmodin. Foto: Dreamhack

Johan ”Naniwa” Lucchesi vann SM i överlägsen stil förra året.

Men i och med stjärnans pensionering från Starcraft 2 har fältet öppnat upp sig ordentligt för nya lovande spelare.

– Det finns större möjligheter att göra bra ifrån sig när Naniwa inte är där, så det gör en ännu mer motiverad, säger Christoffer ”Namshar” Kolmodin.

På den svenska Starcraft 2-himlen fanns Johan ”Naniwa” Lucchesi som en glimrande stjärna i centrum. Kring honom var det mest svart med små ljusglimtar här och där. Ljusglimtar som sällan fick en chans att glimra på de stora scenerna.

Men i och med Naniwas uttåg från scenen har SM-turneringen blivit en helt öppen historia med en hel drös lovande spelare på framfart.

”Förlorat matcher jag inte borde förlorat”

En av dem är Christoffer ”Namshar” Kolmodin, 21, som de senaste kvalen försökt ta sig hela vägen till SM-final, men fallit på målsnöret gång på gång.

– Jag har förlorat en del matcher jag inte borde ha förlorat. En del av problemet är att det går bättre online än på lan för mig. Så jag försöker samla på mig erfarenhet nu för att förbereda mig bättre och inte bli lika nervös, att hantera stressen bättre, säger han.

Då borde SM-deltävlingarna vara en bra träning på vägen mot de stora turneringarna?

– Ja, det är fantastiskt med SM, möjligheten att få spela live. För mig har det betytt väldigt mycket. Jag hade inte haft någon lan-erfarenhet utan de här offlinekvalen. Det är jättebra för mig som spelare att få den erfarenheten.

”Möjligheten i SM är större nu”

Känslan nu när Naniwa dragit sig tillbaka är att det blir mycket större konkurrens om SM-titeln med många spelare på väg uppåt. Hur tänker du där?

– Det öppnade verkligen upp sig när han drog sig tillbaka. Han har varit väldigt, väldigt bra. Nu är möjligheten att göra bra ifrån sig på SM större och det gör att man blir mer motiverad att träna. Många svenskar blir bättre och bättre. Daniel ”Starnan” Ohlsson till exempel. Och den där snubben Xyz (Dennis Schmuck, reds anm.) som jag inte visste något alls om innan han tog hem kvalet i Malmö.

”Känns som min tur”

Du har fallit på målsnöret i flera kval nu. Blir Stockholmskvalet din biljett till finalen i Jönköping?

– Ja, jag får säga att det känns som min tur nu och jag är sugen på revansch på många spelare. Några jag förlorat mot som jag gärna vill ta nu.

Vilka då till exempel?

– Joacim ”Runa Persson och Starnan är riktigt bra båda två, men om jag spelar som jag känner att jag kan och hanterar nerverna så har jag chans mot dem.

Hur ser din framtida Starcraft 2-karriär ut nu förutom SM?

– Jag har Dreamhack Summer att se fram emot, där jag ska spela open bracket. Och om jag inte kvalat till SM innan dess är det ett till kval då också.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN