Världsmästarna ute direkt i Boston

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Årets sista stora Dota2-turnering drog igång under onsdagen och bjöd direkt på en jätteskräll.

The International-mästarna Wings Gaming åkte ut som andra lag i turneringen efter att ha fallit mot Evil Geniuses i åttondelsfinalen.
– Vi är självklart jätteglada, det är inte enda laget vi vill slå men det är en bra start för oss, säger Andreas Franck "Cr1t-" Nielsen efter matchen.

Under The International 2016 skickade Wings Gaming ner Evil Geniuses i Loser's Bracket efter en seger med 2-0 i Upper Bracket-finalen. Evil Geniuses åkte sedan ut mot Digital Chaos och slutade trea i turneringen.

Men när Boston-majorn drog igång under torsdagen fick det nordamerikanska laget rejäl revansch.

”Det var tungt för oss”

Efter en tung start i gruppspelet där de förlorade två gånger med 2-1 mot Complexity slutade EG trea i gruppen efter segern mot Team Faceless.

– Det var tungt för oss. Vi visste att vi inte spelade så bra som vi kan, så vi pratade om det och löste det. Alla sa vad de trodde var fel och vi gick vidare och insåg att vi kan slå alla. Jag är glad att vi visade det, säger Andreas Franck "Cr1t-" Nielsen efter åttondelsfinalen.

Virtus.Pro väntar i kvarten
 

För i den klev EG fram rejält mot The International-mästarna Wings Gaming. Med 2-0 i matcher visade nordamerikanerna att de är ett av de absolut starkaste lagen under turneringen, och lagkaptenen Cr1t- var rejält nöjd med sitt lag efter upphämtningen.
– Vi är självklart jätteglada. Det är inte enda laget vi vill slå men det är en bra start för oss, speciellt efter gruppspelet, säger han.

Nu väntar ett annat favoritlag – Virtus.Pro – i kvartsfinalen. I den andra kvartsfinalen som är klar möts WG.Unity och OG. Senare under torsdagen avgörs de fyra andra åttondelsfinalerna.
För brackets och samtliga resultat, klicka här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN