Svensken klar för LCS: Ska göra mitt bästa

Publicerad:

E-SPORT

Sverige kommer representeras av ett nytt ansikte under vårsplitten i LCS.
Toplanern Olof ”Flaxxish” Medin har värvats till spanska organisationen Giants Gaming, som under förra säsongen spelade kval om en plats i Worlds.
”Jag är exalterad över möjligheten att spela i LCS och kommer göra mitt allra bästa.”, säger han i ett uttalande.

Den spanska organisationen Giants Gaming! har i det närmaste en tradition av att värva svenskar till LCS. 2015 värvade de Oskar "G0DFRED" Lundström som support och ersatte senare honom med Morgan "Hustlin" Granberg. Laget har också haft Joachim "betongJocke" Rasmussen i lineupen – och nu gör nästa svensk LCS-debut i Giants.

”Är glada att ha honom ombord”

Under tisdagskvällen gick laget ut med att de värvat Olof "Flaxxish" Medin som toplaner. Flaxxish spelade senast i nordamerikanska Challenger-laget Nova men har inte representerat något lag efter det.
”I honom har vi hittat attityden och skickligheten vi letat efter till vårt lag och vi är glada att ha honom ombord.”, skriver Giants i ett uttalande.

Var avstängd under 2015

Det är en något kontroversiell spelare Giants har värvat, då Flaxxish i slutet av 2014 blev avstängd från tävlingsspel på grund av sitt beteende in game. I början av säsongen 2016 fick han klartecken av Riot att tävla igen, och nu ser svensken fram emot sin LCS-debut.
”Jag är exalterad över möjligheten att spela i LCS och kommer göra mitt allra bästa. Jag vill bevisa att jag är en värdefull spelare för laget.”, säger svensken.

Giants Gaming har efter värvningen tre spelare i den aktuella laguppställningen. Förutom Flaxxish är även midlanern Gun ”NighT” Woo Na och supporten Morgan ”Hustlin” Granberg under kontrakt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN