Svenska mästaren Zanster och Fnatic går skilda vägar

Av: Tobias Lundgren

Publicerad:
1 av 5
Foto: Fnatic.com

Under Dreamhack Summer vann han SM i Starcraft 2 och blev därmed Sveriges bästa spelare.

Men nu är Anton ”Zanster” Dahlström laglös då han och Fnatic går skilda vägar efter ett och ett halvt år.

– Beslutet kanske väcker frågor men vi känner att det här är rätt, säger Fnatics Starcraft-manager Elroy Pinto i ett kryptiskt pressmeddelande.

Anton ”Zanster” Dahlström är Sveriges just nu bästa Starcraft 2-spelare, efter segern i SM och en rad fina prestationer internationellt. Men från och med idag är stjärnan laglös då Fnatic under måndagen gick ut med att han och Alexander "Ignite" Haugsted inte längre kommer ingå i laget.

– Idag säger vi adjö till två Starcraft 2-spelare som varit med oss i 18 månader. Zanster och Ignite har varit drivande krafter under tiden vi byggt upp vårt lag med unga och talangfulla europeiska spelare. På många sätt har vi satt en trend genom att arbeta med dem och jag är personligen glad över vårt samarbete. De kommer vara en tillgång i vilket lag de än går till och vi har uppfostrat dem till att vara redo för alla utmaningar i framtiden. Många frågor kanske väcks efter det här beslutet men just nu känner vi att det är rätt väg att gå, säger Fnatics Starcraft-manager Elroy Pinto.

”Inget varar för evigt”

Inte heller Zanster själv går in på några detaljer om varför han och laget väljer att gå skilda vägar.

– Jag har haft en fantastisk tid med Fnatic men tyvärr varar ingenting för evigt. Jag har vuxit mycket som person och spelare under min tid i Fnatic och jag önskar dem allt det bästa i framtiden, säger han i samma pressmeddelande.

Vilket lag som nu kommer plocka upp Zanster är ännu oklart, men efter prestationen på Dreamhack Bukarest och segern i E-sport-SM borde det inte dröja länge innan han hittat ett nytt lag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN