Publicerad:
Uppdaterad:

”Ska först och främst vara världens bästa pappa”

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Ninjas in pyjamas och Emil ”Heaton” Christensen har varit synonyma under i stort sett hela 2000-talet.

Nu berättar legendaren om beslutet att lämna organisationen – och framtidsplanerna.

– Först och främst ska jag vara världens bästa pappa till min lilla dotter, säger Emil Christensen.

Förra veckan kom beskedet att Emil ”Heaton” Christensen lämnar Ninjas in pyjamas – organisationen som han blev en del av redan 2001. Samma år vann laget CPL Winter, vilket blev början på bildandet av ett av e-sportens allra kändaste lag.

Efter den egna karriären som spelare i CS 1.6 så startade han CS:GO-laget 2012. Dit rekryterande han stornamnen Get_Right, F0rest och Xizt som fick sällskap av stortalangen Friberg och in game-ledaren Fifflaren.

Resultatet: En historisk period där laget vann 87 raka kartor och mängder av turneringar – inklusive en major.

Emil Christensen har under den senaste tiden arbetat som varumärkesambassadör, och berättar nu själv om beslutet att lämna.

– Det är blandade känslor. Det är självklart vemodigt att lämna något som man varit med att byggt upp under en så lång tid, Nip är och kommer alltid vara en stor del av mitt liv. Men det är också spännande att få rensa spelplanen och utforska ny möjligheter, säger Emil Christensen till Sportbladet.

Vad ledde till beslutet?

– Alla resor har ett slut. Jag kände att jag gjort mitt. Det finns ett mycket kompetent och erfaret team på plats så jag känner mig säker på att Nips framtid är i trygga händer.

Bästa minnena

Även om han lämnar Ninjas in pyjamas så kommer ”Heaton” att behålla sina aktier i företaget. Med sig tar han många goda minnen.

De två starkaste minnena ifrån Nip som jag har är dels när vi vann CPL World Championship 2001, samt när vi lyckades vinna Dreamhack Masters i Malmö 2016. Fullsatta läktare på hemmaplan, det blir inte mycket större än så! 

Nip har ju ett väldigt spännande CS:GO-lag just nu, vad tror du om deras framtid? 

– De har en extremt hög högsta nivå i det laget, kanske den bästa av alla lag, så lyckas dom komma i gång ordentligt som ett lag så blir deras framtid väldigt spännande, säger Emil ”Heaton” Christensen.

Vad ska du själv göra istället?

– Först och främst ska jag vara världens bästa pappa till min lilla dotter Celine. När det kommer till jobb så är jag involverad i ett antal spännande projekt, Esport-TV som kommer med en tredje säsong inom kort, elitserien i CS:GO och mycket annat. Jag vill också driva e-sporten framåt som folkrörelse i Sverige. Vi behöver få in e-sport i riksidrottsförbundet.

Inför framtiden så ser ett av e-sportens största namn möjligheter att genomföra saker som han inte tidigare har kunnat.

– Främst så frigör jag tid. Det finns så många spännande och viktiga projekt som jag vill förverkliga, avslutar Emil ”Heaton” Christensen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: