NiP-stjärnan drabbad av utmattning – tar paus efter majorn

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Dennis Edman (till höger)
Foto: Twitch
Dennis Edman (till höger)

Ninjas in Pyjamas har drabbats av ett tufft avbräck.

Dennis ”dennis” Edman har drabbats av utmattning och tvingas ta en paus från sitt CS-spelande.

Den tidigare NiP-spelaren William ”Draken” Sundin ersätter stjärnan under tiden.

I kväll inleds European Championship Series, CS:GOs motsvarighet till Champions League. Svensklaget Ninjas in Pyjamas får dock klara sig utan Dennis ”dennis” Edman som har drabbats av utmattning efter den senaste majorn i Katowice.

I ett pressmeddelande berättar laget att de gemensamt kommit överrens om pausen för att förhindra att läget förvärras.

– Vårt schema framöver för Counter strike-laget är tufft och vi vill inte ta några onödiga risker när det gäller vår spelares hälsa. Dennis kommer att genomgå fortsatt medicinsk undersökning de kommande dagarna och vi ser fram emot att han ska återvända till laget när han är redo att tävla igen, skriver NiP.

Välbekant ansikte ersätter

För NiP-fansens del är det ett välbekant ansikte som hoppar in som ersättare för ”dennis”. William ”Draken” Sundin ersätter under tiden stjärnan saknas. ”Draken” kommer att ta lagets AWP-roll och står redo att vara med i laguppställningen redan i kväll.

– Vi ser fram emot att se våra grabbar tävla under de kommande eventen och kommer att hålla alla våra fans uppdaterade angående Dennis tillstånd, skriver laget.

Klockan 20:00 i kväll premiärspelar NiP mot det ryska laget Forze i ECS. Den Stockholmsbaserade e-sportbyrån Black Molly Entertainment har köpt de svenska rättigheterna till mästerskapet och sänder matchen på sin Twitchkanal.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
William ”Draken” Sundin ersätter
Publicerad:

LÄS VIDARE