Svenska mästaren Zanster: Det är bästa stunden i mitt liv

Av: Tobias Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Anton ”Zanster” Dahlström visade att ”gammal” inte alltid är äldst när han vann SM i Starcraft 2.

Efter en enormt jämn final mot veteranen och förre svenska mästaren Marcus ”Thorzain” Eklöf kan han nu titulera sig bäst i Sverige.

– Bästa stunden i mitt liv, utan tvekan, säger han efter triumfen.

Första matchen kommer diskuteras en lång tid framöver. Kanske mest för att den drog ut i 90 minuter och orsakade ett smärre schemakaos, men även för att Anton ”Zanster” Dahlström visade att han kunde mäta sig med ökände ”Spoon Terran” - Marcus ”Thorzain” Eklöf - som byggt hela sin karriär på utdragna matcher där han nött ner motståndarna.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna vinna mot honom i en sådan match, men jag spelade bättre än någonsin förut.

”Det var en lättnad”

Anledningen till den utdragna matchen var att Thorzain drog sig tillbaka till sin huvudbas och satte alla taggar utåt. Zanster fick slita för att döda varje enhet.

– I slutet visste jag att jag vunnit, det var mest roande att döda lite enheter. Men det var ett lättnad när han skrev GG.

De resterande kartorna blev snabba historier. Först lyckades Zanster rusha ner Thorzain med sina zerglings. Sedan kontrade veteranen med en hellbat-rush som Fnatic-spelaren inte hade någon kontring mot.

Efter den segern verkade det som att Thorzain fick blodad tand, för han körde exakt samma taktik på karta fyra - med exakt samma resultat.

Det innebar att SM-finalen skulle avgöras i en femte match där allt stod på spel.

Och skräcken hos Zanster var nästan påtaglig när Thorzain försökte samma taktik en tredje gång. Men då plockade Zanster fram mästartakterna och avstyrde attacken.

”Otroligt skönt nu”

Sedan gick han genast till ett motangrepp med zerglings och mutalisker. Ett motangrepp som Thorzain inte kunde svara på.

– Det känns otroligt skönt nu. Du har ingen aning. Åh herregud, bästa stunden i mitt liv utan tvekan, säger en lättad Zanster med bucklan i handen.

– Jag hoppades på Thorzain i finalen och har mycket respekt för honom. Han och Naniwa är ju bäst i Sverige. Fast just nu är jag bäst i Sverige, säger han och skrattar.

75 000 kronor rikare kan Sveriges just nu bästa Starcraft 2-spelare blicka framåt mot en, förhoppningsvis, lång och framgångsrik karriär.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN