Guldklot till SM-final i LoL: Tror vi har god chans att vinna

Av: Tobias Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

League of Legends-laget The one and only Guldklot är klara för SM-finalen i Jönköping.

Detta efter att de krossat Mysigamusslorna med 2-0 i den på grund av serverproblem uppskjutna deltävling fyra.

– Jag tror vi är starkast i Sverige just nu, säger midlanern Erik ”Ziviz” Lövgren efter matchen.

På grund av serverproblem kunde andra semifinalen och finalen i deltävling fyra spelas klart först igår. Riots EU West-servrar kraschade under Nöjesbladets supersöndag och hela avgörandet blev uppskjutet.

Men väl på banan visade The one and only Guldklot att de blir en kraft att räkna med i SM-finalen. De sopade banan med motståndet Mysigamusslorna och vann båda matcherna med nästan dubbelt så många kills som motståndarna.

– Jag blev galet ”feedad” med Yasuo i midlane första matchen. Filip ”Filleschenni” Schenning och Robin ”Rawbin Le Jungle” Eggenberger blev också väldigt starka. Jag tycker alla spelade väldigt bra, säger Erik ”Ziviz” Lövgren.

”Tror vi överskattade dem”

Semifinalen mot Swedish top 5 blev en jämnare historia som slutade 2-1 i matcher och ”Ziviz” trodde därför att finalen skulle bli tuffare än den blev.

– Tror nästan att jag överskattade dem lite, men nu efter är jag jävligt nöjd med insatsen. Vi spelade galet bra, säger han.

Även den andra matchen under finalen blev en ensidig historia.

– Där dominerade ”Rawbin Le Jungle” med Evelynn hela kartan, han var helt klart ”MVP” där. Vi spelade väldigt aggressivt i början då motståndarna valde klena champions för early game, som Warwick och Kassadin.

”Bland de bättre i Sverige”

Och självförtroendet för de nyblivna SM-finalisterna är det inget fel på.

– Det känns som att vi är bland de bättre lagen i Sverige och vi har ganska god chans att vinna. Håller vi ihop med det här laget tror jag att vi kan bli väldigt bra.

Är det något speciellt motstånd ni fruktar i finalen?

– Innan Team Property splittrades skulle jag sagt att de var tippade att vinna för att de spelade så mycket tillsammans. Men förutom oss börjar Swedish Top 5 blir ganska bra, och Payback Gaming ser ut att hålla ihop. Det kan de komma långt på.

OBS: På grund av tekniska problem finns tyvärr inga VODs från finalmatcherna. Repriserna här är från semifinalen mot Swedish Top 5.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN