Ilskan efter ELEAGUE: Jag spelade patetiskt

Publicerad:
Uppdaterad:
NiP efter förlusten på ELEAGUE. Foto: NiP Twitter
NiP efter förlusten på ELEAGUE. Foto: NiP Twitter

E-SPORT

Ninjas in Pyjamas är utslagna ur ELEAGUE säsong 2 efter att ha förlorat mot Astralis i kvartsfinalen.
Efter matchen var ninjorna rejält självkritiska och stjärnan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund ventilerade ilskan på Twitter.
”Jävligt patetiskt spelat av mig, vi är ute ut ELEAGUE”, skriver han efter 2-1-förlusten.

CS:GO-schemat har varit rejält fyllt för svenska storlaget Ninjas in Pyjamas den senaste tiden. Efter segern under IEM Oakland hann laget knappt komma hem till Sverige innan det var dags att återvända till USA för ELEAGUE-slutspelet.
Med jetlaggen i bagaget kunde inte svenskarna upprepa bragden i Oakland utan föll tungt mot Astralis i kvartsfinalen.

Krossade NiP med 16-2

NiP inledde bäst och kunde vinna Cobblestone, som har blivit en rejält stark karta för laget den senaste tiden, med 16-13. Men på Train föll allt samman och Astralis kunde ta en ledning med 13-2 på T-sidan. Efter att ha vunnit pistolrundan så kunde danskarna stänga ner kartan med hela 16-2. Den avgörande kartan blev Overpass och även där fick Astralis en smakstart då de gick upp till en ledning med 9-1 innan NiP kunde slå tillbaka och vinna fem raka. Då svenskarna kvitterade till 9-9 såg det hoppfullt ut men under första vapenrundan för Astralis tog de återigen kommandot.

”Det finns inga ursäkter”

Till slut kunde Astralis stänga mötet med 16-10 och NiP var därmed utslagna ur Eleague. Och efteråt uttryckte de svenska stjärnorna frustrationen på Twitter.
”Jag vet att jag spelade dåligt idag, det finns inga ursäkter. De spelade bättre och vi hade en dålig dag. Hoppas vi får lite nödvändig träning innan majorkvalet nu”, skriver Jacob ”Pyth” Mourujärvi.
En som var desto mer kritisk mot sig själv var veteranen Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund.
”Jävligt patetiskt spelat av mig, vi är ute ur ELEAGUE”, skriver han.

Nu väntar den extremt viktiga kvalturneringen till ELEAGUE-majorn för Ninjas in Pyjamas. Den 15 december drar den igång, med några av världens bästa lag på deltagarlistan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN