Rasar: ”Seklets största Judas”

Dusan Djuric tillbaka i Halmstad – till fansens ilska

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Dusan Djuric, 34, är glad att vara tillbaka i HBK.

Men han är inte önskad av alla supportrar.

HBK:s officiella supportklubb, Bollklubben Support, kallade honom tidigare i dag för ”seklets största Judas”.

– Det är ett starkt inlägg, lite fel ord att välja, säger ordföranden Lowe Garpenblad.

2016, efter åtta år utomlands, tränade Dusan Djuric med Halmstads BK och öppnade för att återvända till moderklubben. Men valet föll på Dalkurd.

Det fick klubbledningen och supportrarna att uttrycka missnöje. Mittfältaren kände sig dock dåligt behandlad.

– Jag var ganska arg faktiskt ett ganska bra tag på att de (HBK) betedde sig så som de betedde sig. Jag tycker ändå att jag har gjort mycket för klubben. De har tjänat mycket pengar på mig och jag har alltid gett 100 procent där. Det kändes lite orättvist. Jag trodde att de skulle behandla mig lite bättre, sa Dusan Djuric då.

Nu är mittfältaren tillbaka i HBK. I dag presenterades Dusan Djuric.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det var här allting började. Så det var ett tag sen jag var såhär glad, säger Djuric till HBK:s hemsida.

”Seklets största Judas”

Det är inte lika muntert på alla håll i staden. Tidigare i dag skrev HBK:s officiella supportklubb, Bollklubben Support, ett inlägg om Djuric. Där visade man stort missnöje mot värvningen.

”BKS står inte bakom att HBK väljer att pissa på sina supportrar och med öppna armar välkomna seklets största Judas. Slut på meddelande”, skriver supporterklubben.

Sportbladet har pratat med Bollklubben Supports ordförande Lowe Garpenblad.

– Det är ett starkt inlägg, lite fel ord att välja. Jag förstår frustrationen, men det är fel ord att välja eftersom vi är en officiell supporterförening. Man får tänka efter lite innan man lägger ut det, säger Garpenblad.

Foto: PRIVAT
Bollklubben Supports ordförande Lowe Garpenblad.

Hur kommer ni ta emot honom?

– Det kommer alltid finnas supportrar som är missnöjda. Jag kan inte sitta här och säga att alla kommer att sitta där med öppna armar när han kommer in på planen. Jag tror det kommer bli lite blandat där.

Hur tror du Djuric tycker det är att bli kallad ”Judas”?

– Det är väl ingen spelare som tycker det är roligt. Men jag tror ändå han förstår frustrationen från supportrarna.

Är du glad att Djuric är tillbaka?

– Det är blandade känslor. Egentligen vill jag säga nej. Jag hänger upp mig på det som jag fick höra när han gick till Dalkurd. Jag är lite delad. Både ja och nej.

Hur uppfattade du situationen när han valde Dalkurd?

– Han öppnade för HBK, han tränade med klubben och man hörde att han var på gång. Sen gick det lite rykten om att han avstod att träna med klubben och några timmar senare stod det att han var klar för Dalkurd. Det gjorde en hel del supportrar frustrerade.

– HBK:s ledning pratade också om situationen. Det var nästan lite så att han hade sprängt sina broar, även om inte det uttrycket användes ordagrant. Nu känns det som att han kommer när det passar honom, det är nog den känslan de flesta supportrarna har. Det blir ju lite så här också när HBK som klubb inte har gått ut med något förtydligande kring vad som hände sist.

Har bett om ursäkt

Bollklubben Support har publicerat ett nytt inlägg på Facebook där de ber om ursäkt för sin formulering i de tidigare inlägget.

– Vi har gått ut med ett klargörande, det var fel ordval. Det skrevs i stundens hetta. Det är ändrat nu. Vi sa gemensamt i styrelsen att vi skulle ändra det, inte gå ut så hårt. Det är en värvning som berör oss.

Dusan Djuric har även representerat FC Zurich, Valenciennes, OB Odense, Aarau och Gais.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.