Djuric utbuad i återkomsten

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Han nobbade Halmstad för Dalkurd.

När Dusan Djuric i dag var tillbaka på Örjans Vall visade publiken vad de tyckte om det med ideliga burop.

När Dusan Djuric skadeförföljda utlandssejour tog slut och den före detta landslagsspelaren vände hem trodde många att det skulle sluta med en återkomst till moderklubben Halmstads BK.

Men 31-åringen chockade fotbolls-Sverige när han flyttade till Dalkurd.

– Dalkurd visade mer intresse än vad Halmstad gjorde. Det kanske låter konstigt, men det var så det var. Jag tog kontakt med Halmstad BK men sedan så hände inte så mycket. Det var då som Dalkurd kom in i bilden och visade ett stort intresse och sa att ville satsa på mig, sa han i en intervju med Fotbollskanalen.

Även årets säsong har varit skadefylld och när Dalkurd idag gästade Örjans Vall i Halmstad så fick Djuric inleda på bänken.

Och det var inget tacksamt läge han fick hoppa in i. I 63:e minuten fick Pershaw Azizi sitt andra gula och bara sex minuter senare fick Djuric kliva på planen – till tydliga burop.

”För mycket upp och ned”

Burop som fortsatte varje gång mittfältaren rörde bollen under de sista 20 minuterna. Han och lagkamraterna i Dalkurd gjorde dock en stark insats med en man mindre och lyckades hålla 0-0 matchen ut.

– Vi är för mycket upp och ner idag. Första halvlek är vi inte alls med nöjda med. Andra är lite bättre och vi skapar chanser för att göra mål, säger HBK:s Alexander Henningsson som var närmast att måla med en halvvolley i stolpen.

Poängen gör dock att Halmstad kan behålla serieledningen även efter den nionde omgången. Dalkurd är sex poäng bakom toppen på en sjunde plats.

■ ■ ■

I kvällens andra match hade AFC United chansen att utmana Halmstad om serieledningen. I stället åkte man på en rejäl utskåpning mot Åtvidaberg som hemmavann med 4-0 efter bland annat två mål av Mahmoud Eid.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.