Målvakten kvitterade – mardröm för Gattuso

Osannolik bom när jumbon tog historisk poäng

Publicerad 2017-12-03

Gennaro Gattuso var på väg mot en välbehövlig trepoängare i sin första match som Milan-tränare.

Då klev målvakten (!) Alberto Brignoli fram, nickade in 2–2 i den 95:e minuten och ordnade jumbon Beneventos första poäng i Serie A-historien.

– Jag sprang upp, blundade och hoppade, säger Brignoli till Football-Italia.

Inför säsongen talade Milan stolt om sin nysatsning och drömmen om att återigen etablera klubben i det europeiska toppskiktet.

Men bara 14 matcher in på säsongen fick tränaren Vincenzo Montella sparken när krislaget togs över av gamle klubbikonen Gennaro Gattuso.

Osannolik Milan-mardröm

Gattuso hade förmodligen hoppats på en bekväm start i mötet med ligajumbon Benevento och piskade på sina spelare med uppmaningen att behandla matchen ”som en VM-final”. Men söndagens premiär under Gattuso blev inget annat än en ny osannolik Milan-mardröm.

När matchuret tickade över 90 minuter hade gästerna ledningen med 2–1 efter mål av Giacomo Bonaventura och Nikola Kalinic. I den 95:e minuten fick hemmalaget sedan en frispark.

Första poängen någonsin

Den slogs med inåtskruv och i straffområdet vräkte sig målvakten (!) Alberto Brignoli fram och nickade in kvitteringen framför ögonen på en uppgiven Gattuso.

– Vi hade inget att förlora. Jag sprang upp, blundade och hoppade. Det var mer en målvaktsslängning än något en målskytt brukar göra, säger Brignoli till Football-Italia.

En mardrömsstart för klubbikonen och jumbon Beneventos allra första poäng i Serie A-historien.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se