Uppgifter: Ytterligare tre kvinnor inblandade

Ronaldo-skandalen växer – mamman har startat försvarskampanj

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Våldtäktsskandalen kring Cristiano Ronaldo växer.

Nu ska ytterligare tre kvinnor vara inblandade, skriver Corriere dello Sport.

– Jag håller på att verifiera den här informationen, säger advokaten Leslie Stovall.

Cristiano Ronaldo står anklagad för en våldtäkt 2009.

Amerikanskan Kathryn Mayorga, 34, har i en intervju med tyska Der Spiegel detaljerat förklarat hur Ronaldo förgrep sig på henne efter en utekväll i Las Vegas.

– Han gick ner på knä och sa: ”99 procent av mig är en en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten”, sa Mayorga.

Ronaldo ska sedan ha betalat 2,7 miljoner kronor för att tysta ner händelsen, men har senare dementerat att händelsen överhuvudtaget ägt rum.

”Jag förnekar bestämt alla anklagelser som riktas mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott och så långt ifrån mina värderingar man kan komma”, skrev Ronaldo i ett inlägg på Twitter.

”Ytterligare tre kvinnor inblandade”

Men nu tycks skandalen växa.

Tyska Der Spiegel har publicerat de dokument Ronaldo skrev under 2010 för att köpa Mayorgas tystnad.

”Det finns ingen tvekan om att dokumenten är äkta eftersom inte ens Ronaldos juridiska representanter har antytt något annat”, skriver tidningen.

Och enligt italienska Corriere dello Sport ska nu ytterligare tre kvinnor vara inblandade i anklagelserna mot Ronaldo.

”Skandalen växer. Kathryns advokater anklagar: Ytterligare tre kvinnor inblandade”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen.

Enligt uppgifterna ska en kvinna ha anklagat Ronaldo för sexbrott efter en fest 2009, en annan ska ha uppgett att ”Ronaldo skadat henne” och en tredje ska ha skrivit på ett tystnadsavtal (likt det Kathryn Mayorga skrev på) 2009.

– Jag håller på att verifiera den här informationen, säger advokaten Leslie Stovall, som sedan tidigare representerar Kathryn Mayorga.

Inleder försvarskampanj

Ronaldo-sidan står dock på sig.

Och nu har Cristiano Ronaldos mamma, Dolores Aveiro, inlett en försvarskampanj för fotbollsstjärnan.

Under hashtaggen #ronaldoestamoscontigoatéaofim (ungefärligt översatt till ”Ronaldo vi är med dig till slutet”) och #JusticiaCR7 (”Rättvisa för CR7”) uppmanar hon folk att ställa sig bakom Juventus-stjärnan.

”Jag vill se vilka som har modet att använda denna bild på sin profil under en vecka för att göra en kedja för honom. För Portugal, för honom, för oss, för folkets idol och för rättvisa. Han förtjänar det”, skriver Dolores Aveiro till bilden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.