Zlatan ger Milan drömstart mot Venezia

Publicerad 2022-01-09

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Milans startelva.

Då visade svensken nytt prov på sin målfarlighet på bortaplan.

40-åringen slog till med 1–0 borta mot Venezia redan efter två minuter – och gick upp jämsides med Cristiano Ronaldo.

Olivier Giroud spelade från start och gjorde mål på straff i Milans 3–1-seger hemma mot Roma i förra omgången.

Under söndagen var fransmannen bänkad när i stället tidigare skadade Zlatan Ibrahimovic var tillbaka från start, borta mot Venezia.

Svensken hoppade in senast mot Roma, spelade fram till Rafael Leãos 3–1-mål men missade en straff på tilläggstid. Detta hemma på Giuseppe Meazza.

För hemma är ju bra men borta bäst för Zlatan den här säsongen. Den trenden fortsatte och förstärktes i dag.

Borta mot Venezia slog Zlatan Ibrahimovic till redan efter två minuter. 1–0 kom när 40-åringen styrde in 1–0 från mycket nära håll, den här gången på en suverän framspelning från Rafael Leão.

Jämsides med Cristiano

Målet var Ibrahimovics åttonde i säsongens Serie A-spel där svensken gjort 15 matcher.

Men sju av åtta mål har kommit på bortaplan.

Mer fakta: fullträffen mot Venezia var Zlatans första mot just den motståndaren och innebär att 40-åringen gjort mål mot 80 olika lag i de fem största ligorna. En notering på 2000-talet som bara två spelare lyckats med – Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

I början av andra halvlek (48) kom 2–0 för gästerna. På nytt stod Leão för framspelningen när Theo Hernandez trycke in sitt tredje ligamål för säsongen ur snäv vinkel från vänster.

En pigg Ibrahimovic var delaktig när Milan fick straff efter en timme. Svensken spelade fram Hernandez vars skott räddades med handen av Venezias Michael Svoboda (som fick rött kort).

Zlatan petad straffskytt

Men den efterföljande straffen tog inte Zlatan hand om efter att ha missat fem av sina åtta senaste försök från elva meter.

I stället skickade Theo Hernandez in 3–0 för Milan från straffpunkten.

Efter 73 minuter klev Ibrahimovic av och ersattes av Daniel Maldini, 20, son till sportchefen Paolo Maldini.

Matchen slutade 3–0 för Milan och innebär att Rossoneri kliver förbi Inter i tabelltoppen, med 48 poäng mot 46. Men Milanorivalen, som i kväll spelar hemma mot Lazio, har just nu två matcher mindre spelade.

Milantränaren Stefano Pioli hyllade sitt lag efter segern:

– Vi hade det tufft i november och framåt en tid, med många skador och vi tvingade få spelare spela mycket. Julledigheten kom lägligt och jag är väldigt nöjd med de två senaste segrarna. Vi behöver fortsätta så här, säger han till Sky Italia.

”Moget” av Zlatan

Zlatan Ibrahimovic varken bar lagkaptensbindeln eller tog hand om straffen. Båda delarna lämnades över till Theo Hernandez och svenskens agerande beskrevs av Gazzetta dello Sport som ”en mogen 40-årings val”.

– Det var min tur att bära bindeln eftersom varken Romagnoli eller Calabria var med. Jag är glad över att få den äran, säger Hernandez.