La Liga

Barcelona vann i första matchen utan Messi

Fansen busvisslade trotjänaren

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Gerard Pique gick ned i lön för att få in nya spelare till Barcelona

Jordi Alba uppges vägra – och busvisslades av fansen under La Liga-premiären mot Real Sociedad.

– Det sårar mig, säger Alba till spanska Marca.

För Barcelonas premiärmotstånd i La Liga, Real Sociedad, saknades det svenska stjärnskottet Alexander Isak. Han missade lagets matchförberedande träning till följd av smärtkänningar.

Utan Isak fick ”La Real” se sig besegrat av Barcelona, som gjorde sin första match utan talismanen Lionel Messi.

Med laget fanns i stället nyförvärven Memphis Depay och Eric Garcia. Detta hade inte varit möjligt utan Barcelonas andrekapten Gerard Pique. Depay och Garcia registrerades i lagets La Liga-trupp så sent som under gårdagen, lördag. Detta gick att genomföra först efter att Pique gått med på att sänka lönen ”avsevärt”, meddelade Barcelona på sin hemsida.

Pique fortsatte sedan att visa sin betydelse för klubben, när han gav Barcelona ledningen i matchen mot Real Sociedad. En fin helg för den ståtlige spanske mittbacken, med andra ord.

En av de andra kaptenerna, Jordi Alba, har också ha uppmanats till att sänka sin lön. Någonting kan ännu inte gjort. Detta fick delar av Barcelonafansen på plats att busvissla mot sin vänsterspringare.

”Jag blir trött på lögnerna”

Reaktionerna fick Alba att känna sig nödgad att bemöta uppgifterna.

– När klubben pratar med mig kommer jag vara villig (att gå ned i lön). Jag kommer härifrån och vill spendera hela mitt liv i Barcelona. Att mitt engagemang ifrågasätts sårar mig mycket.

– Jag blir trött på lögnerna. Jag kan utstå mycket, men det smärtar mig det min familj behöver höra, säger han till Marca.

Matchen, då?

Den slutade 4–2 i Barcelonas favör. Dansken Martin Braithwaite gjorde dubbla mål i säsongspremiären, vilket förde upp katalanerna i en 3–0-ledning. Real Sociedad reducerade två gånger om, varav det sista målet en läcker frispark av Mikel Oyarzabal.

Sergio Roberto fastställde sedan slutresultatet på tilläggstid.

Resultatet innebär att vi hittills på de tre översta placeringarna i La Liga hittar Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid. De tre tänkta guldkandidaterna. Förvisso innan omgång ett ens är färdigspelad.

Real Sociedad, å sin sida, får en värre inledning på säsongen. Förhoppningen är att Isak, lagets bäste målskytt förra säsongen, ska vara tillbaka redan till nästa mach.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Kanske har supportrarna oroat sig lite i onödan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

FC Barcelona

Real Sociedad

Fotboll

Lionel Messi