Franco tog Ibrahimovic till Sanremo: ”Zlatan ville köra”

Publicerad:
Foto: Jacopo M. Raule / Getty Images Europe

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic liftade med en motorcyklist till Sanremo-festivalen.

Ägaren till motorcykeln? Han heter Franco.

– Min fru trodde mig inte, säger han enligt Gazzettan.

Det dröjde länge innan Zlatan Ibrahimovic dök upp på scenen i går, torsdag, när han skulle sjunga den italienska hitlåten ”Lo Vagabondo” från 1972 tillsammans med Bologna-tränaren Siniša Mihajlović.

Anledningen till den sena ankomsten? En dödsolycka på motorvägen, vilket gjorde att Ibrahimovic sa åt sin chaufför att släppa ut honom. Sagt och gjort, varpå Milan-anfallaren liftade med en motorcyklist till Sanremo-festivalen.

”Hade en extra hjälm”

Personen som skjutsade Zlatan? Han heter Franco och har nu uttalat sig om det oväntade mötet.

– Det var oerhört mycket trafik och sedan ser jag en bil med två personer i, varav den ena såg ut som Ibrahimovic. Jag tänkte: ”men det här är Ibra”. Då vevar föraren ner fönstret och säger: ”Ibra undrar om du kan ta honom till Sanremo”. Då sa jag att det inte var några problem och att jag hade en extra hjälm. Jag ringde till min fru och sa: ”jag ska köra Ibra till Sanremo”. Hon trodde mig inte, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Franco berättar även att han är ett Milan-fan.

– Zlatan ville köra, men jag sa: ”nej, nej Ibra, jag kör”. Han var väldigt trevlig och frågade hur han kunde tacka mig, sedan sa han att han skulle skicka en matchtröja. Till slut trodde min fru på mig också, äktenskapet är räddat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.