Uppdaterad 2020-11-30 | Publicerad 2020-11-29

LONDON. 0–2-underläge och skadad målvakt efter 45 minuters spel på St Mary’s.

Då hoppade Edinson Cavani in för Manchester United och vände på allt.

– Edinson är fantastisk på att sniffa upp lägen, säger Bruno Fernandes i Sky.

Det blev en match med två ansikten, där båda lagen fick en halvlek vardera. Under de första 45 minuterna syntes det vilka som ligger högst upp i tabellen. Southampton var visserligen en aning trögstartat och bjöd Mason Greenwood på en tidig chans och avslut som tog i burgaveln. Därefter började hemmalaget kontrollera matchen allt mer, mycket tack vare James Ward-Prowse.

Dels spelade kaptenen på gränsen rent defensivt (och tilldelades ett gult kort redan efter 16 minuter). Han fortsatte dessutom att visa upp sin fina högerfot på fasta situationer, först genom en hörna som Jan Bednarek nickade in till 1–0. Däremellan hann Alex McCarthy reparera ett misstag och stå för en trippelräddning innan Ward-Prowse utökade på egen hand med en perfekt slagen frispark som David de Gea inte lyckades rädda trots att målvakten gick åt rätt håll.

Cavani med jätteinhopp

Däremot skadade De Gea knäet vid frisparken då han kolliderade med stolpen och tvingades utgå i halvtid. Förra säsongens succéman Dean Henderson (då utlånad till Sheffield United) äntrade planen i stället. Ole Gunnar Solskjaer plockade även av Greenwood och satte in den betydligt mer rutinerade Edinson Cavani.

Cavani var högst delaktig i att United lyckades vända helt på matchbilden. Först spelade han fram bollen till Bruno Fernandes med halvtimmen kvar, varpå portugisen enkelt lade in reduceringen bakom McCarthy till 1–2. Sedan var det omvända roller med kvarten kvar då Cavani nickade in kvitteringen.

Manchester United tryckte på för att fullborda vändningen – och visst kom den till slut. Nu var det Marcus Rashfords tur att leverera en framspelning till Cavani som återigen använde pannan. 3–2-målet i den 92:a minuten räckte för att säkra segern.

Southampton behåller sin femteplats i tabellen men United klättrar upp några hack. Just nu ligger Manchesterklubben sjua, en poäng bakom Saints.

Cavani kan utredas

Edinson Cavani hamnade i skottlinjen efter matchen då han publicerade en bild på Instagram med texten ”Gracias negrito”. Cavani har efteråt raderat bilden.

Sky Sports skriver dock att Cavani kommer att utredas för bilden.

”Manchester United och FA (engelska fotbollsförbundet) har inte velat ge någon kommentar, men Sky Sports News har hört att en utredning kommer att inledas”, skriver sajten.