”Jag fick fråga folk om jag kunde låna pengar”

Av: Moa Berander

Publicerad:

I år har Victor Edvardsen gjort 15 mål i superettan.

Förra året var han fast i ett spelmissbruk och skuldsatt.

– Jag tappade kontrollen och satt uppe hela nätter, säger han till GP.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Degerfors IF stormar mot allsvenskan. Hyllningarna har regnat över lagets anfallstrio. Men för Victor Edvardsen har vägen dit inte varit helt enkel.

Edvardsen är fostrad i IFK Göteborg, men 2015 ville klubben satsa på andra spelare och han fick lämna. Han funderade många gånger på att lägga av, men valde till slut att fortsätta.

– Om man har spelat fotboll hela sitt liv … det blir ju som att kasta bort det om man slutar. Så jag fick ta en tankeställare och valde att lämna Göteborgsområdet. Det var nog det bästa för mig, säger Edvardsen till GP.

”Fick fråga om jag kunde låna pengar”

Han fortsatte spela, men 2019 blev ett tufft år för Edvardsen. Han fick stora problem med sitt spelande. Till följd av det sov han dåligt, skaffade dåliga matvanor och gick upp i vikt.

– Jag tappade kontrollen och då gick det åt helvete. Jag fick fråga folk om jag kunde låna pengar. Det är inte jättekul att behöva göra det. Men när man är i den mörka zonen så tänker man inte, typ, säger han.

Det var till slut hans föräldrar som hjälpte honom att komma på rätt väg igen.

– De såg ju hur jag mådde och att jag inte hade några pengar kvar. Någonstans där måste man börja fundera: Är det här livet jag vill ha, eller vill jag kunna köpa mig en lägenhet någon dag?

Har äntligen hittat rätt

Då insåg Edvardsen att det är fotbollen han vill satsa på. I somras skrev han på med superettanklubben Degerfors IF. Under säsongen har han gjort 15 mål och de leder tabellen.

– Stämningen är på topp. Och något annat hade ju varit konstigt. Sedan är det ju många oroliga människor nu också, ”ska de lyckas eller inte?”

Edvardsen verkar äntligen ha hittat sitt sammanhang.

– Det har ju varit en kringlig väg. Jag har tagit den långa vägen, och det är ingenting jag ångrar. Det har format mig till den spelare jag är, säger han.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.