AIK-stjärnan: Om domarna är rädda? Det tror jag inte

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sebastian Larsson har utmärkt sig för sina gester kring domslut.

Men han tror inte att domarna är rädda för honom.

– Nej, det tror jag absolut inte. De skulle nog svara tvärtom.., säger AIK-spelaren.

Sebastian Larsson är en hårt arbetande, engagerad mittfältare. Men han har väckt uppmärksamhet för sitt agerande kring domslut som får beskrivas som hmm, yvigt.

IFK Göteborgs förre tränare Poya Asbaghi sa i somras inför mötet med AIK att Sebastian Larsson agerar som ”en femte domare på planen”.

I Sportbladets landslagschatt inför mötet med Kroatien på lördag svarade Sebastian Larsson under torsdag kväll på läsarnas frågor och några handlade om just relationen till domarna och domsluten.

”Skulle nog svara tvärtom”

Är det kanske så att domarna är rädda för honom?

Sebastian Larsson svarade med ett leende att det tror han inte alls.

– De skulle nog svara tvärtom..., säger han.

Han var nyligen ute och stöttade de allsvenska domarna efter den nivådebatt som IFK Norrköpings Simon Thern drog igång.

– Jag upplever debatten lite överdriven och lite väl hård. Som spelare kommer man alltid vara besviken på domslut, speciellt när man är det laget som förlorar. Då är det heta känslor och man vill ofta hitta ursäkter. Vi ska ta det lite lugnt. Domarna håller inte sämre nivå än spelarna i allsvenskan så där ska vi vara lite försiktiga, sa AIK-spelaren.

Han snackar mest skit

I Sportbladets chatt fick AIK-spelaren frågan om hur han såg på domslutet och den tackling han själv gjorde i derbyt mot Djurgården senast.

Mittfältaren hamnade i blickfånget  efter en tuff tackling på Fredrik Ulvestad. Domaren Kaspar Sjöberg nöjde sig med gult kort medan Ulvestad menade att det var en karriärhotande tackling och "solklart rött".

– Det 'härligt att folk engagerar sig, det är inga större problem om vissa tycker att det borde varit rött eller gult. Nu blev det som det blev, men det är kul att folk engagerar sig, säger Sebastian Larsson.

Han medger att tonen på den allsvenska spelplanen har höjts under säsongen.

Vilken spelare snackar mest skit på planen? undrar en läsare.

– I år har det funnits många faktiskt... Man kanske hör mer utan publik, men nivån har definitivt höjts och det kanske är för att det inte är så många på läktarna.

Namnge någon!

– När vi mötte Hammarby hemma var deras vänsterback (Mohanad Jeahze) väldigt pratglad med Micke Lustig, så jag får nämna honom då...


Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.