Bottennapp för Juve efter bjudningen

Publicerad 2021-03-21

Juventus åkte på en chockförlust hemma mot Benevento efter en bjudning av Arthur. Brassen serverade Beneventos Adolfo Gaich som gjorde matchens enda mål.

Förlusten var Juventus första mot en nykomling i Serie A på åtta år.

Dejan Kulusevski fick chansen från start när Juventus tog emot Benevento i Serie A under lördagen. Svensken som spelat en hel del som anfallare tog idag plats till höger på mittfältet när Cristiano Ronaldo och Álvaro Morata fick chansen tillsammans på topp.

Svensken var nära på att fixa en straff åt sitt Juventus när han, i den 35:e minuten, slog ett inlägg som såg ut att studsa upp på armen på Beneventos Daam Foulon. Domaren dömde först straff, men efter VAR-granskning valde han att fria och straffen uteblev trots protester från Juventus-spelarna.

Kallduschen

Juventus styrde matchen och skapade chanser i både första och andra halvleken. Men Juve som jagar Inter och AC Milan i toppen av Serie A kunde inte få hål på Serie A-nykomlingen Benevento. I den 69:e minuten kom en rejäl kalldusch för Juventus då Juve-mittfältaren Arthur bjöd anfallaren Adolfo Gaich på ett drömläge. Arthur slog en slarvig boll in i det egna straffområdet som Gaich snappade upp. Gaich fintade först bort Danilo innan han drog till med högern och gjorde 1–0 för Benevento.

Juventus jagade sedan febrilt efter ett kvitteringsmål i slutet av matchen men målen uteblev. Cristiano Ronaldo försökte bland annat med en bicicleta som gick tätt utanför. Men Gaich mål blev matchens enda och Filippo Inzaghis Benevento tog en av klubbens största segrar någonsin.

Förlusten var Juventus första mot en Serie A-nykomling sedan 2013 då man föll mot Sampdoria. Juventus ligger nu tio poäng bakom serieledande Inter.