”Liverpool måste sluta hitta på ursäkter”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:

FOTBOLL

Trycket är hårt på Jürgen Klopp efter förlusten mot Man City, Pep Guardiola kan snart träna Romelu Lukaku och José Mourinho erkänner att Tottenham är ”väldigt mycket Harry Kane”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Roy Keane anser att Liverpool ”måste sluta hitta på en massa ursäkter” efter 1–4-förlusten mot Manchester City. Den förre spelaren och numera tv-experten menar även att Jürgen Klopps gäng är usla mästare.

”Jag syftar inte bara på i dag”, säger Keane i Sky-studion. ”Man kan förlora en fotbollsmatch men jag förstår mig inte på denna spelargrupp. Till och med tidigare i veckan under matchen mot Brighton var det Brighton som såg bekväma ut. Jag tror att de alla har gått på hajpen över de senaste 1–2 åren”.

Keane tror att förra säsongens titel kan ha stigit spelarna åt huvudet: ”Folk säger åt mig att Liverpool är en fantastisk klubb, en storklubb. Vill man vara en storklubb måste man kunna hantera motgångar”. Han tillägger att den långa skadelistan inte går att skylla på.

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Roy Keane

DAGENS STJÄRNA

I Kevin de Bruynes frånvaro glänste andra spelare i Man City, inte minst Phil Foden. Efter segern mot Liverpool hyllas 20-åringen stort av tränaren Pep Guardiola på presskonferensen: ”Vi får inte glömma bort att han bara är 20 år och fortfarande kan utvecklas, jag känner fortfarande att han kan bli ännu bättre. Vi har verkligen haft tur. Att Manchester City-fansen och spelarna i akademin får ha någon ur de egna leden, en före detta bollpojke som nu är en toppspelare, att se upp till är fantastiskt”.

Foto: Laurence Griffiths / TT NYHETSBYRÅN
Phil Foden nätade i 83:e minuten för sitt Manchester City

DAGENS SILLY

Pep Guardiola inledde återigen en match utan en tydlig striker. Nu rapporterar The Athletic att ett ”gammalt” rykte från i höstas är uppe på bordet igen. Enligt sajten är Manchester City sugna på att plocka in Romelu Lukaku. Den förre PL-spelaren, som har gjort det bra i Serie A med Inter den senaste tiden, anses vara ett överkomligt och formbart alternativ för att ersätta Sergio Agüero som ser ut att lämna klubben i sommar.

DAGENS CITAT

”Laget förlitar sig mycket på honom, jag kan inte förneka det. Det är målen, framspelningarna... Han är alltid oerhört viktig för oss. Jag lovade mig själv att inte peka ut enskilda individer men det är svårt att bortse från faktumet att han är en väldigt viktig spelare”, – José Mourinho på frågan om Tottenham är ”Harry Kanes lag”. Spelaren var oväntat nog tillbaka efter sin skada i mötet med West Brom och låg bakom segern på Tottenham Stadium.

Foto: Julian Finney / TT NYHETSBYRÅN
José Mourinho

DAGENS STATS

Domare Mike Dean har halat upp tre röda kort under sina två senaste matcher i Premier League. Den kontroversiella utvisningen av Tomáš Souček i slutminuterna mot Fulham i lördags (0–0) kommer att överklagas av West Ham, meddelar klubben.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.