Juventus och Ronaldo bröt Barcelonas svit

Publicerad 2020-12-08

Lionel Messi mot Cristiano Ronaldo.

Giganternas kamp och kamp om gruppsegern.

Ronaldo vann matchen i matchen, Juventus vann matchen, och tog även hem gruppsegern.

Ett krisande Barcelona (på tionde plats i La Liga) tog emot Juventus för att göra upp om gruppsegern i Champions Leagues grupp G. Barcelona kom till den här matchen med 38 raka segrar på hemmaplan i Champions League och 13 raka gruppsegrar i samma turnering. Men de båda sviterna är nu brutna och krisen i Barcelona blir allt djupare.

Juventus, med Dejan Kulusevski på bänken, öppnade starkast.

Cristiano Ronaldo gick omkull i straffområdet i den tolfte minuten efter att ha blivit fälld av Ronald Araujo. Samme Ronaldo satte sen den efterföljande straffen, mitt i mål, och gav Juventus en tidig ledning i matchen.

Kort därefter utökade Juventus sin ledning efter att Weston McKennie gjort ett riktigt klassmål. Amerikanen blev helt fri mitt i straffområdet och slog till med en halv-cykelspark assisterad av Juan Cuadrado.

Juventus hade ett stort spelövertag den första delen av den första halvleken innan Barcelona kom ikapp spelmässigt.

Första förlusten på 38 matcher

De italienska mästarna fick sedan en nästan identisk start på den andra halvleken då man tilldömdes en ny straff i den 52:a matchminuten. Detta efter att Clement Lenglet tagit bollen med handen och domaren VAR-granskat situationen.
Återigen klev Ronaldo fram till straffpunkten, och återigen blev det mål. Den här gången satte portugisen bollen till vänster och 3–0 till Juventus var ett faktum.

Det var en tung kväll för Barcelona som dessutom fick en straff i den 73:e minuten, men den dömdes bort då Antoine Griezmann var i ett offsideläge när han fälldes.

Förlusten på hemmaplan var Barcelonas första på 38 matcher i Champions League. Barcelona som dessutom vunnit sin Champions League-grupp 13 år i rad, blir nu tvåa i grupp G. Båda lagen slutar på 15 poäng men Juventus vinner gruppen på bättre resultat i inbördes möten mellan lagen.

Senast Barcelona förlorade på hemmaplan i gruppspelet i Champions League var mot Rubin Kazan, 2009.

Dejan Kulusevski blev kvar på bänken hela matchen.